obiady
-
samickoo
- Forumowicz

Re: obiady
koteleciki z serem i szpinaczkiem
-
ewelina8393
- Level 4

Frytki, ziemniaczki, kule ziemniaczane itd., to dla mnie jedne z najlepszych produktów, jeśli chodzi o obiad. Bardzo często je kupuję, a teraz może zdecyduję się na konkretnie jedną firmę – Aviko. Mają aplikację Aviko Benefits, w której rejestrujemy sobie zakupy i wymieniamy je na fantastyczne nagrody. Ale trzeba się spieszyć, bo czas jest ograniczony!
-
mikado
- Forumowicz

Ja osobiście ma zamiar zrobic przyszne spaghetti 

-
budynia
- Forumowicz

ja mam w planach takie jedzonko https://najlepszewkuchni.pl/przepis/sos ... -3024.html uwielbiam takie polączenia i kremowe sosy
-
parampampam
- Forumowicz

-
budynia
- Forumowicz

mi też to danie bardzo smakowało, widziałaś że można u nich zbierać punkty i potem wymieniać na nagrody?
-
parampampam
- Forumowicz

-
LukaszMi
- Forumowicz

Ja z reguły przepadam za kuchnią włoską. Bardzo lubię na obiad przyrządzać takie dania jak spaghetti, czy też lazanię.
-
Dzennika5
- Forumowicz

Lubie bardzo dobrze zjeść ale niestety często nie mam wgl czasu na to żeby przygotować sobie swój wymarzony obiad. Często robie dania jednogarnkowe, w takich ilościach, że spokojnie starczy na całą rodzine na parę dni
Moim popisowym daniem jest fasolka po bretońsku. Mam sprawdzony przepis od mamy i dodaje do niej sporo liścia laurowego z Turcji od Knorra. Do tego fajna wędzonka i sporo różnych mięs 
Moim popisowym daniem jest fasolka po bretońsku. Mam sprawdzony przepis od mamy i dodaje do niej sporo liścia laurowego z Turcji od Knorra. Do tego fajna wędzonka i sporo różnych mięs 
-
kaprysna
- Forumowicz

Najlepsze obiady to byly moim zdaniem u mamy w domu. Szkoda, ze te czasy juz nie wroca .. takie zycie. Trzeba szkolic sie z umiejetnosci gotowania we wlasnym zakresie .. a z pewnoscia bedzie na dluzsza mete jedynie zdrowsi. Gotowe produkty jakie mozna znalezc na polkach sklepowych pt. obiad niestety jakos mnie nie przekonuja .. szczegolnie jak przeczytam ich sklad i zorientuje sie ile jest w nich ulepszaczy. Sama kupuje skladniki do moich dan w mniejszych sklepach .. czesto lokalnych bo tam moge liczyc na jakosc. Ostatnio robilam z bardziej ciekawy przepisow takie cudo - https://uwielbiam.pl/przepis/pieczona-ligawa-wolowa Maz chcial koniecznie cos czym moglby sie dobrze najesc .. wiec mu przygotowalam
Dal rade cale zjesc dopiero po 3 dniach .. jego mina byla bezcenna .. to zadowolenie
Teraz czekam na to czym mnie zaskoczy .. bo ma dla mnie ponoc jakas niespodzianke hehe
Dal rade cale zjesc dopiero po 3 dniach .. jego mina byla bezcenna .. to zadowolenie
Teraz czekam na to czym mnie zaskoczy .. bo ma dla mnie ponoc jakas niespodzianke hehe-
pepperoni
- Forumowicz

mój patent na szybki obiad to kurczak z przyprawą do złoego kurczaka, kupuję filet, kroję w kostkę, posmażam posypując przyprawą, dodaję warzywa na paletnie i gotowe 

-
paprykarz
- Forumowicz

U mnie w ciągu tygodnia najczęściej na obiad są gotowe dania Primavika.pl. Pracuję po 10 - 12h i jak po powrocie miałbym spędzić choćby na gotowaniu to nie dość że umarłbym z głodu, to jeszcze ze zmęczenia.
-
olena
- Forumowicz

Ja bardzo często chodzę po prostu do restauracji, mieszkam sama więc gotować mi się nie opłaca
-
kreo
- Forumowicz

Ja tylko pragnę zauważyć, że do obiadów warto podawać przystawki, ale także takie detale jak serwetki. Ludzie często o tym zapominają, a te proste "gadżety" potrafią naprawdę sprawić, że obiad będzie bardziej "wykwintny", ponieważ na stole będzie więcej elegancji
Na stronie https://szkloidekoracje.pl/pl/p/Serwetk ... szt.-/1488 są teraz rewelacyjne serwetki - rozejrzyjcie się, znajdziecie coś dla siebie 
Na stronie https://szkloidekoracje.pl/pl/p/Serwetk ... szt.-/1488 są teraz rewelacyjne serwetki - rozejrzyjcie się, znajdziecie coś dla siebie 
Wróć do „Forum Kulinarne: gotowanie”