Postautor: abrakadabra » 15 lut 2013, 12:22
Ja nie zażywam suplementów - totalnie nie wierzę, że mogą w jakiś sposób zahamować łaknienie itd. Za to wspomagałam się jakiś czas temu lekami na własną rękę (może nie był to najmądrzejszy pomysł i nikogo na ten krok nie namawiam jednak jestem pewna po badaniach, że nie mam chorób serca, układu krążenia, chorób nerek- do dyskwalifikuje zażywanie tych leków- wiec zaryzykowałam). Niegdyś w Polsce można było zakupić meridę- została jednak wycofana. Ja dostałam na zagranicznym rynku substytut meridi- Sibutril. Z jednej strony ma całą liste skutków ubocznych, z drugiej strony przy mądrym i racjonalnym zażywaniu tego leku efekty były miłe dla ciała i duszy. Lek hamuje łaknienie w związku z tym z łatwością mogłam sobie racjonalnie zagospodarować codzienną dietę bez ataków głodu i chęci na słodycze. Jadłam bardzo niewielkie posiłki- 5-6 dziennie co 2-3 h. Od 17-18 nie jadłam już w zasadzie nic. Po leku dostawało się tzw kopa. Biegałam, ćwiczyłam, robiłam setki brzuszków, waga spadała. Lek pomaga w zmniejszeniu dawek jedzenia, w nauczeniu się zdrowego trybu życia.
W suplementy dostępne na rynku nie wierzę.