Chodzę do 1 klasy technikum, profil informatyk.
W młodości coś tam sie interesowalem tymi kompami. Po pójsciu na tne kierunek niestety to wszystko stało się dla mnie takie mniej interesujące.
Mówili mi żeby wybrać taki kierunek jaki się lubi, bo przecież potem na 90% będziemy w nim pracować. Myślałem ze to jest informatyk, niestety nie. Co prawda mógłbym skończyć szkołę i zajmować się składaniem komputerów bo to jedyne co mnie akurat w dziedzinie informatyki choć trochę interesuje ale póki jeszcze jestem na wczesnym poziomie edukacji chciałbym posłuchać od kogoś jakiej rady, może ktoś by mi podsunął jakiś kierunek, zawód który by mnie interesował. To czym sie interesuje niżej

Generalnie jestem osoba która nie lubi fizycznej pracy. Lubię motocykle, więc kiedyś myślałem nad mechanikiem. Pomagało się kiedyś robić parę aut i nie mam na to nerwów. Jak nie mogę czegoś odkręcić czy jest słaby dostęp to za szybko sie denerwuje haahha

Mówie sobię "Fajnie, pojde na informatyka, bede siedzial za biureczkiem i zarabiał 10 koła na miesiąc". Dokładnie właśnie tak wygląda sposób myślenia większości osób idących na ten kierunek co sam widzę po swojej klasie.
Mimo to jednak martwię się o swoją przyszłość ponieważ nie chce zostać na "garnuszku rodziców"
Dobrze mi idzie handel. Kiedyś za małolata handlowało się elektroniką, takie "dorabianie" Tu sprzedam telefonik, 5 dyszek zarobie, tu następny i tak się dorabiało. W końcu kupiło się pierwsze auto, lekko naprawiło i sprzedalo z zyskiem ponad 2 tysiące

mega interesują mnie właśnie dziedziny handlu. Myślałem żeby iść na przedstawiciela handlowego, po ojcu. Jednak wyszło na to że się nie zdecydowałem i poszedłem na tego informatyka.
Dobra bo troche namieszałem w temacie. Interesuje mnie handel, lubie sobie zarobić pare stówek czy tysiaka na czysto na czymś, i myślę że w dobrze bym się w tym czuł. Niestety nie mam pojęcia jak bym to mógł wykorzystać. Zmienić kierunek? Tylko na jaki? sam nie mam pojęcia

Problem w tym że sam nie wiem czego chcę, i chyba potrzebuje jakiegoś "oświecenia" od kogoś.