druk 3d
-
- Forumowicz
- Kontaktowanie:
- Waldez
- Forumowicz
Re: druk 3d
Jeśli chodzi o druk 3d to obecnie rozwija się on bardzo szybko i możliwy jest nawet druk elementów z metalu. Można o tym poczytać na https://cubicinch.pl/druk-3d-z-metalu/ i może to być przydatne dla wielu firm działających w branżach przemysłowych.
-
- Forumowicz
Ja widziałam ostatnio fajne propozycje różnego rodzaju związane z drukiem 3d na https://protoplastic.pl/ . Zerknij tam w wolnej chwili , może akurat znajdziesz tam wiele ciekawych propozycji. Wykonają dla Ciebie projekt i realizację po zaakceptowaniu. Myślę,że będziesz zadowolony.
-
- Level 1
Druk 3D to nowość, ale coraz bardziej się tym interesujemy a nawet staramy się prowadzić własne badania i testy wykorzystując doświadczenie innych, ale pomysły własne – to rozwojowa branża, jest sporo do zrobienia a środki unijne zapewne pomogą
-
- Forumowicz
To prawda, znajoma ostatnio przebrnęła z nobilitus.pl i uzyskała spore dofinansowanie na rozwój nowych technologii, nawet patentowała swój wynalazek, który działa w kilku firmach produkcyjnych. Zainteresuj się tematem, bo warto.
-
- Level 1
Słyszałam o programach NCBiR, jest ich kilka, także przeznaczyć je można na badania i rozwój szkolnictwa technicznego, wdrażanie nowych rozwiązań, warto się zainteresować, bo to spory zastrzyk gotówki
-
- Level 1
Ale bez pomocy takich firm jak nobilitus uzyskanie funduszy łatwe by nie było, jednak potrzebne jest znajomość tematu, warunków, doświadczenie i cierpliwość.