Pierogi , pierożki, tortellini

DANIA MIĘSNE: dania mięsne obiadowe, wołowina, wieprzowina, piersi z kurczaka, dziczyzna. Propozycje na obiady, kolacje i przyjęcia. Dania pyszne i lekkostrawne dla całej rodziny.
tar_pawel
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 12 maja 2017, 10:19

Pierogi , pierożki, tortellini

Postautor: tar_pawel » 25 maja 2017, 11:12

lubicie pierogi z mięsem? sami je robicie czy kupujecie gotowe? O ile pierogi udaje mi się nawet samemu zrobić o tyle tortellini nigdy nie robiłem sam brak mi cierpliwości i mam po prostu za duże ręce żeby je kleić :) wole kupić gotowe wiem to trochę jak iść na łatwiznę ;) ale udało mi się znaleźć takie fajne Montegrappa Tortellini z szynką Prosciutto

AinEingarp
Level 2
Level 2
Posty: 801
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Pierogi , pierożki, tortellini

Postautor: AinEingarp » 30 maja 2017, 09:55

Lubię, chociaż wolę ruskie. I ja raczej sama przygotowuję pierogi, choć to czasochłonne zajęcie.
Albinos
Level 1
Level 1
Posty: 399
Rejestracja: 23 sty 2017, 11:46

Re: Pierogi , pierożki, tortellini

Postautor: Albinos » 20 gru 2017, 08:26

Lubię, ale bardzo rzadko jem, może spowodowane to jest tym, że częściej zamawiamy jedzenie z cateringu, chyba najczęściej z Margaret we Wrocławiu, też ma bardzo pyszne jedzenie.
szalonajulia
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 28 wrz 2018, 04:54

Re: Pierogi , pierożki, tortellini

Postautor: szalonajulia » 28 wrz 2018, 04:56

Witam, czy znacie jakiś magiczny sposób na to by pierogi nie rozwalały się podczas gotowania?
wiola.pik
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 04 sty 2019, 14:15

Re: Pierogi , pierożki, tortellini

Postautor: wiola.pik » 08 sty 2019, 12:08

Ja też bardzo lubię pierogi ruskie. Mogłabym je jeść na okrągło.











_________________
https://esentire.pl
AinEingarp
Level 2
Level 2
Posty: 801
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Pierogi , pierożki, tortellini

Postautor: AinEingarp » 09 sty 2019, 09:06

szalonajulia pisze:Witam, czy znacie jakiś magiczny sposób na to by pierogi nie rozwalały się podczas gotowania?


Muszą być dobrze sklejone. Ja je sklejam ręcznie, nie ufam tym gadżetom do robienia tego.


Wróć do „DANIA MIĘSNE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości