Bieganie w smogu czy bieżnia?
-
- Forumowicz
Bieganie w smogu czy bieżnia?
Czesc, lubie biegać, nie jakoś wyczynowo i nie codziennie ale tak ze dwa razy w tygodniu staram się pobiegać po parku czy innych skwerkach. Problem w tym że w moim mieście coraz groźniej ze smogiem, nie do końca ufam tym maskom i jakoś niewygodnie mi w tej która kupiłem (może powinienem więcej na nią wybulić). Mysle sobie czy lepiej biegać dla zdrowia w niezdrowym powietrzu czy odpuścić bieganie terenowe i ćwiczyć w mieszkaniu, mam na myśli kupno biezni treningowej. Rozmawiałem już z żonka i nawet entuzjastycznie zareagowała, też by chętnie skorzystała. Co wy na to? Dobry pomysł? Podsuniecie jakiś fajny model?
-
- Level 3
Re: Bieganie w smogu czy bieżnia?
Gdy na dworze jest smog, nie powinno się biegać. Zdecydowanie lepiej wtedy wybrać bieżnię.
-
- Forumowicz
Dla mnie wybór jest prosty, ja bym się nie truła smogiem tylko pobiegała na siłowni albo faktycznie w mieszkaniu skoro masz możliwość, w mojej kawalerce by się bieżnia nie zmieściła…
-
- Forumowicz
Witam, wiele osób wybiera bieżnię stacjonarną właśnie ze względu na niesprzyjające warunki do biegania w terenie. To dobre rozwiązanie nie tylko w przypadku zanieczyszczonego powietrza, ale także złej pogody czy choćby braku czasu, żeby wybrać się na jogging. Co do sprzętu, nasz sklep wprowadza właśnie na rynek nowy model bieżni elektrycznej – Sapphire SG-2200T Dance: http://www.abcfitness.pl/sprzet-fitness ... ance-p1828. Posiada aż 29 programów treningowych, zapewnia również bezpieczeństwo dzięki specjalnemu klipsowi oraz amortyzowanemu pasowi. Wyposażona jest też w nowoczesny wyświetlacz LCD, na którym możesz nie tylko monitorować swoje parametry, ale nawet oglądać filmy Pierwsze sztuki oferujemy w obniżonej cenie, zapraszamy!
-
- Forumowicz
Dance czyli że można biegać i tańczyc? ;D
-
- Forumowicz
Przede wszystkim zadbać o kondycję i sylwetkę Tańca nie polecamy, ale trening o dowolnej porze – jak najbardziej! Dodam jeszcze, że jako właściciel marki oferujemy na tę bieżnię 5-letnią gwarancję w systemie door-to-door oraz profesjonalny serwis na terenie kraju.
- DorisAxline
- Level 1
a co z butami do biegania? jakie polecacie?
ja mam http://natural-born-runners.pl/Buty-do-biegania-cinfo-pol-27.html. A wy?
ja mam http://natural-born-runners.pl/Buty-do-biegania-cinfo-pol-27.html. A wy?
- Pan Kowal
- Forumowicz
ja strasznie nie lubię biegać na bieżni, więc smog czy nie, biegam na zewnątrz
-
- Level 2
Z pewnością przydadzą Ci się podstawowe porady, dzięki którym lepiej przygotujesz się do samego biegu, a sam bieg będzie bardziej efektywny, poczytaj tutaj http://www.poradnik-edukacyjny-kargroup ... ze-biegac/
-
- Forumowicz
Ja biegam na dworze. Czasami smog drapie w gardło, ale tego się nie uniknie. Myślałem może nad jakaś maseczką do ochrony ?
-
- Forumowicz
Zdecydowanie wolę pobiegać na bieżni, którą zresztą mam u siebie w domu niż w tym syfie co czasami jest na dworze. Może wydawać się to dziwne, ale większość treningów robię na bieżni - łatwiej mi się zmotywować. Osobiście biegam na bieżni zipro, którą kupiłem za dobrą cenę - 1300zł, mam już ją rok i niczego nie mogę jej zarzucić! Jednak przy kupowaniu bieżni nie możecie dać sobie wcisnąć jakiegoś kitu, ja osobiście szukałem w internecie po różnych poradnikach i rankingach i skorzystałem z tego artykułu http://www.cwiczwdomu.info/bieznia/ . Co prawda teraz idzie lato i jednak lepiej biega się na dworze, ale zimą bieżnia to idealne rozwiązanie
- ziper19
- Forumowicz
-
- Level 3
Re: Bieganie
Ja preferuje biegać tylko na powietrzu- oczywiście jeżeli pogoda na to pozwoli... Mam w okolicy piękny park w którym można rozciągnąć się dodatkowo, same plusy. Teraz planuje sobie zakupić nawet okulary sportowe, ponieważ moje już straciły żywotność, a trafiłam na fajny produkt w sklepie Optishop . Okulary Winner marki Ver Sport -widać, że są solidne i co najlepsze idealnie sprawdzą się w każdych warunkach pogodowych. Czytałam, że są fotochromowe z korekcją.
-
- Forumowicz
Ja też w takim wypadku wybrałbym jednak bieżnię!
-
- Forumowicz
Bieganie w smogu według mnie jest lepsze od biegania na bieżni. Może dobrze jest poszukać jakiegoś parku w pobliżu?