Kozi ser zapiekany w migdałach - składniki:
ser kozi - 4 sztuki
jajka - 1 sztuka
mąka - 4 łyżki
płatki migdałowe - 4 łyżki
rozmaryn - 1 łyżka
pieprz - 1 szczypta
oliwa - 2 łyżki
rozmaryn - 1 sztuka
sos balsamiczny:
ocet balsamiczny - 4 łyżki
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżeczka
starty imbir - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżka
dżem wiśniowy - 1 łyżka
Do gorącego dodaj miód, dżem i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą Delikat Knorr.
Ser obtocz w mące, następnie roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.
Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiec w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.
