Rafaello
- abrakadabra
- Junior Admin
- Posty: 572
- Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
- Lokalizacja: Warszawa
Rafaello
Przepis na domowe Refaello
Składniki:
100 g wiórków kokosowych do obtoczenia przygotowanych kulek;
100 g wiórków kokosowych do środka;
200 g masła;
200 g cukru kryształu;
125 ml wody;
250 g mleka w proszku;
2 płaty wafla;
migdały;
Wykonanie:
Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 100 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszony wafel. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stężała.
W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.
Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczać w kokosie.
Składniki:
100 g wiórków kokosowych do obtoczenia przygotowanych kulek;
100 g wiórków kokosowych do środka;
200 g masła;
200 g cukru kryształu;
125 ml wody;
250 g mleka w proszku;
2 płaty wafla;
migdały;
Wykonanie:
Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 100 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszony wafel. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stężała.
W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.
Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczać w kokosie.
-
- Level 2
- Posty: 585
- Rejestracja: 06 lut 2013, 13:02
- Lokalizacja: katowice
Re: Rafaello
Wychodzi takie samo, jak sklepowe Rafaello czy jest mdłe trochę?
- abrakadabra
- Junior Admin
- Posty: 572
- Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Rafaello
w tym sklepowym masz jeszcze milion gatunków "chemii" więc nigdy nie wyjdzie dokładnie takie samo ale to jest naprawdę smaczne w szczególności, gdy lubi się słodycze (deser jest mega słodki) kokos i migał (a to uwielbiam) Polecam!
-
- Forumowicz
- Posty: 35
- Rejestracja: 31 paź 2016, 12:56
Re: Rafaello
Muszę spróbować, bo jestem fanką rafaello
-
- Level 3
- Posty: 1054
- Rejestracja: 10 gru 2012, 14:46
- Lokalizacja: Stąd ;)
Re: Rafaello
Ja także. Nigdy jeszcze nie robiłam...
- koralgol
- Forumowicz
- Posty: 30
- Rejestracja: 29 wrz 2016, 13:48
Re: Rafaello
To już wiem co będę robić w weekend :-) Uwielbiam rafaello
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Rafaello
Ja robiłam rafaello z kaszy jaglanej. Było pyszne i trochę zdrowsze.
- koralgol
- Forumowicz
- Posty: 30
- Rejestracja: 29 wrz 2016, 13:48
Re: Rafaello
O! Z kaszy jaglanej? Brzmi ciekawie ;-) Tylko czy to będzie tak samo dobre?
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Rafaello
Ugotowana i zmiksowana kasza jaglana ma odpowiednią konsystencję. A jej smaku tak de facto nie czujesz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość