500 g mąki
300 g piersi z kurczaka
kostka masła
sól, pieprz,
jajka
10 pomidorków koktajlowych
brokuł
1 opakowanie mozarelli
1 opakowanie śmietanki kremówki
listki świeżej bazylii
szczypiorek
ryż
Etapy przygotowania
1
SPÓD:
Składniki na spód zagnieść. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim tartaletki, ponakłuwać widelcem. Tartaletki wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na nie ryż. Podpiec w temp. 180 stopni przez 15 minut. Potem zdjąć papier i piec dalej przez ok. 10 minut.
Składniki etapu: 250 g mąki pszennej, 150 g masła, 1 łyżeczka soli, 1 jajko
2
NADZIENIE:
Kurczaka podsmażyć na patelni.
Brokuł podgotować. Pomidorki obrać ze skórki
Mozarellę zetrzeć na tarce. W misce połączyć ją z kremówką, jajkiem i przyprawami.
Warzywa wyłożyć na podpieczony spody, zalać przygotowanym sosem oraz listkami bazylli. Piec przez 30 minut w temp. 180 stopni.
Upieczoną tartę obsypać szczypiorkiem.
