Świadkowie

Forum Ślub i Wesele: zespół na wesele, fotograf, kamerzysta, hotele, sale, torty, placki, jedzenie, zasady. Opinie i dyskusje.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin

Świadkowie

Postautor: abrakadabra » 01 paź 2012, 09:42

W internecie wiele można poczytać o pannach młodych a tak mało informacji jest o świadkach.
Kto najlepiej spisuje się w roli świadków? rodzina? przyjaciele? zwykli znajomi? Jak powinna być ubrana świadkowa, jak świadek? Jakie macie pomysły na sukienkę dla świadkowej i dodatki. No i co najważniejsze jaki prezent powinni otrzymać młodzi od świadków? Czekam na Wasze spostrzeżenia i doświadczenia w tej materii.
Aleksandra_090
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Aleksandra_090 » 26 paź 2012, 11:35

Na świadków najlepiej wybrać kogoś bliskiego, kto będzie nam "świadkował" do końca.... jeśli mamy aż tak bliskich przyjaciół to czemu nie, rodzina też się dobrze sprawdza w tej roli, np. rodzeństwo.
brill3r
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: brill3r » 16 lis 2012, 11:00

^ Zgoda.
Świadkami powinni być ludzie, których rola nie będzie się ograniczała do ogarniania imprezy weselnej, ale tacy, którzy będą autentycznie przejmować się tym, żeby nam się dobrze żyło (i w razie czego będą nam pomagać).

Co do stroju świadkowej - coś pomiędzy "przeciętnym gościem" a panną młodą. Czyli powinna się wyróżniać, ale nie kraść przedstawienia głównej bohaterce.

A prezent(y) - to kwestia bardzo indywidualna. Trudno tu o jakieś zasady.
trylogia
Level 3
Level 3

Postautor: trylogia » 11 gru 2012, 11:25

My na świadków wybraliśmy naszych przyjaciół. Kierowaliśmy się tym, że są obrotni, pewni siebie, przebojowi i uczynni :) Moja świadkowa sama sobie wybiera kreację, broń Boże nie zamierzam Jej nic sugerować :D Sama stwierdziła, że musi się ciut wyróżniać spośród gości, ale też nie za bardzo, bo to ja będę w tym dniu najważniejsza ;)
Czytałam gdzieś w sieci, że dobrze wybrać sobie ładnych, fotogenicznych świadków, żeby nie popsuli efektu na zdjęciach, bo będą się na nich często pojawiać :szok: :rotfl:
szynszyla
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: szynszyla » 19 lut 2013, 11:04

Dwa razy byłam już świadkową, w przypadku pierwszym mojej przyjaciółki, drugim bliskiej znajomej z pracy. Być może nadaję się na tą rolę:) Zorganizowałam im świetne panieńskie i byłam z nimi przez cały okres przygotowań i w czasie ślubu oraz wesela. W obu przypadkach to ja pomagałam w ogarnianiu całej imprezy, bo faceci okazali się do niczego;)
lajlab
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: lajlab » 22 lut 2013, 00:20

Najlepiej wybrac jakiegoś bliskiego przyjaciela :)
trylogia
Level 3
Level 3

Postautor: trylogia » 26 lut 2013, 11:23

szynszyla, może załóż działalność? Skoro zawód taki jak wedding planer ma rację bytu, to może i profesjonalny świadek na zlecenie się sprawdzi? ;-))
Lady_Mackbet
Forumowicz
Forumowicz

Re: Świadkowie

Postautor: Lady_Mackbet » 06 gru 2016, 14:49

Moim zdaniem najlepszymi świadkami są przyjaciele państwa młodych

Wróć do „Ślub i Wesele”