czy jecie zdrową żywność???
-
Paula883
- Forumowicz

Re: czy jecie zdrową żywność???
Ja jak tylko zaczęłam jeść zdrową żywność tak teraz nie mogę przestać. Jak tylko jestem gdzieś w gościach to praktycznie nic nie jem bo już takie sztuczne i chemiczne jedzenie mi nie smakuje. Nawet chleb czasami zamawiam w sieci jak robie większe zakupy https://zdziadapradziada.pl/product-pol ... wasie.html . Jest przepyszny. Sami spróbujcie.
-
Izabela97
- Forumowicz

Staram się, kupuję rzeczy bio, sama gotuję
Moją jedyną plamą na honorze są krówki milanówek
Może to ta jedna rzecz, której potrzebuję by być zdrowa psychicznie 
Moją jedyną plamą na honorze są krówki milanówek
Może to ta jedna rzecz, której potrzebuję by być zdrowa psychicznie 
-
trylogia
- Level 3

Staram się zdrowo się odżywiać. Oczywiście z różnym skutkiem.
-
AinEingarp
- Level 3

Chyba każdy z nas ma na sumieniu różne grzeszki. To jest całkowicie normalne, grunt, żeby na co dzień zdrowo jeść.
-
wiolaisak
- Forumowicz

Od jakiegoś czasu jadam tylko zdrową żywność. Postanowiłam zmienić swoje życie i zaczęłam chodzić na siłownie, wyrzuciłam z diety niezdrowe produkty - w szczególności żywność, która zawiera składniki modyfikowane genetycznie. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, ile chemii jest w tego typu produktach. Polecam każdemu poczytać o GMO (macie linka http://www.farmio.com/co-to-jest-gmo). Od tamtej pory, poprawił mi się humor - po prostu jakoś bardziej cieszę się życiem. Ponadto udało mi się zrzucić kilka kilogramów i poprawić własną kondycję fizyczną (psychiczną także). Dlatego zdrowa żywność to według mnie klucz do bycia - po pierwsze zdrową, a po drugie szczęśliwą.
-
babydajna
- Level 1

Jem przeważnie zdrową żywność. Mam swój ogród, w którym są owoce i warzywa. Warzywa mrożę na zimę, ziemniaki, marchew, pietruszkę, selery i cebulę przechowuje w piwnicy. Chleb kupuję także pieczony na zakwasie, nie w markecie tylko tradycyjnej cukierni www.cymespiekarnia.pl Ciastka podobnie. Nawet wędliny i kiełbasy robimy sami, bo sąsiad hoduje świnie i karmi je naturalnym, normalnym jedzeniem.
-
sisilo
- Forumowicz

O takich problemach pisza tu https://www.truso.tv/wiadomosci/s/5483, ... z-potencja teraz jestem mądrzejszym cżłowiekiem 

- jogobellka
- Forumowicz

Dla mnie na początku szukanie zdrowej żwyności, dobrych składów produktów było czarną magią... teraz troszkę poczytałam na ten temat i łatwiej jest mi wybrać produkty, które są zdrowe. Warto się zdrowo odżywiać, ja przez samą dietę widzę poprawę samopoczucia i kondycji organizmu.
-
monisiaprzylesna
- Forumowicz

Jestem zdecydowaną fanką zdrowego jedzenia, ale jak każdemu czasem przychodzi ochota na coś słodkiego. Jednak dość dużo szukam ciekawych przepisów, z których pomocą tworze pyszne i zdrowe rzeczy. Mogę polecić przepisy z szefpoleca.pl, bardzo fajne proste propozycje których czas przygotowania nie jest zbyt długi. Dodatkowo można sobie ustalić ilość porcji, co też jest ogromnym plusem tego serwisu. Jeśli ktoś szuka inspiracji na zdrowe i szybkie polskie jak również włoskie jedzenie to zachęcam sprawdzić.
- cyprysek
- Forumowicz

Przyznam się szczerze, że nie jem... czasem jak mnie coś najdzie to jem. Ale zazwyczaj staram się pić soki, jeść warzywa i owoce. Nie mam fioła na punkcie bio.
-
fabiaczek
- Forumowicz

Oj staram się jeść jak najzdrowiej, czuje się wtedy o niebo lepiej. I chociaż czasem kuszą jakieś niezdrowe rzeczy, to wiem że będe się po nich źle czuć. Zdrowe produkty to podstawa, staram się jak najwięcej nawet półproduktów robić samemu w domu. Przetwory, makarony, a ostatnio nawet olej! Używam bardzo dużo różnych olejów, w tym też droższych - np z siemienia lnianego. Ostatnio takie urządzenie w mojej kuchni robi furorę http://zdrowiaczar.pl/wytlaczarka-oleju ... p-245.html. Tłoczenie oleju nie jest jakieś bardzo czasochłonne a cena na pewno szybko się zwróci 

-
jankamor
- Level 1

Czasami już nie wiem czy można ufać takiej żywności - gdzie to hodują nie wiadomo.
- elki97
- Forumowicz

Gdzie kupować taką żywność, bo jeść się napewno opłaca?
-
aniaswi
- Forumowicz

Staram się jeść w miarę zdrowo i zwracać uwagę na to, co kupuję. Wprawdzie patrzę też na cenę i nie daję się podpuścić produktom bio, które czasami są nawet kilka razy droższe niż te zwykłe. Ale przede wszystkim patrze na składy, a w przypadku owoców i warzywa - na kraj pochodzenia. Bo po co kupować owoce i warzywa z odległych zakątków świata, skoro u nas też się je uprawia i można je kupić bez większego problemu
-
uleczka
- Forumowicz

Ja stawiam nie tylko na zdrową żywność, ale też na produkty naturalne np kosmetyki. A i zdrową żywność i kosmetyki znajduję w jednym miejscu. Zobaczcie tu https://mambio.pl/ To bardzo ciekawa oferta, nawet są produkty dla osób uczulonych na gluten. A dodatkowo znajdziecie na stronie blog z przepisami na zdrowe posiłki.
Wróć do „Odchudzanie, Dietetyka”