Sprawdzone leki ogólnodostępne
- innocent
- Level 1
Sprawdzone leki ogólnodostępne
Witajcie. Co byście powiedzieli na to by zrobić taki spis leków ogólnodostępnych, które muszę koniecznie znaleźć się w naszych apteczkach? Ja na przykład poleciłabym obowiązkowo polopirynę S, zawsze stawia mnie na nogi. Natomiast na kaszel to Mucosolvan. Piszcie co u Was się sprawdza
- fiolka
- Forumowicz
żabieoko, nie wiem o jakiej stronie piszesz, ja znam np. taką lek roku i często sprawdzam tam opinie na temat różnych leków. U mnie nr 1 są krople do nosa euphorbium, bez których nie wyobrażam sobie życia, bo mam katar przez cały rok z powodu alergii.
-
- Forumowicz
tak
czyli okazuje się, że korzystamy z tej samej strony:) przypadkowo na nią trafiłam, ale odwiedzam regularnie. Dzięki niej poznałam już wiele tańszych zamienników leków, tak samo dobrze działających;) jednak warto pomagać sobie opiniami o lekach:)
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
- czajka298
- Forumowicz
-
- Forumowicz
czajka298 pisze:A modafen nie jest na zatoki? Tak coś skojarzyłam.
Modafen jest wskazany w krótkotrwałym leczeniu objawów nieżytu nosa, ostrego zapalenia nosogardzieli, ostrego zapalenia gardła, ostrego nieżytu trąbki słuchowej. Informacja ulotkowa.

A ponieważ mam problem z zatokami, owszem wszystko by się zgadząło

- yaska
- Level 1
Ja też odkąd pamiętam mam problem z zatokami, zimą nie ruszam się z domu bez czapki, bo potem wyję z bólu. Na katar i zatkany nos ten otrivin jest rzeczywiście dobry. Zimą od grzejników w mieszkaniu mamy bardzo suche powietrze, wieczorami nie mogę oddychać, gdyby nie ten otrivin to pewnie w ogóle bym nie mogła nosem oddychać 

-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
yaska pisze:Zimą od grzejników w mieszkaniu mamy bardzo suche powietrze, wieczorami nie mogę oddychać, gdyby nie ten otrivin to pewnie w ogóle bym nie mogła nosem oddychać
Cytat:
"Osoby, które oddychają przez usta mogą być bardziej narażone na przeziębienia, a także chrapanie czy duszności. Ponadto, podczas przeziębienia dochodzi w nosie do zwiększonej produkcji śluzu, który może być pożywką dla wirusów i bakterii."
A ten nowy otrivin z dodatkiem olejku eukaliptusowego wspomaga usuwanie tych paskudztw z nosa.
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
olgass pisze:A czy znacie jakiś sprawdzony dobry lek na clostridium? okazało się , że mój kolega mający ciągle przeboje gdzieś to złapał po 6 miesięcznej kuracji antybiotykowej i teraz dalej się męczy.
Proponowałabym zmienić lekarza, to wg nie jest dobre pytanie do zbierania opinii na forum.
Ostatnio wypróbowanym lekiem u mnie jest jeszcze anapran. Odkrycie nowe, ale jestem zadowolona z efektów. Pomógł.