Jaką macie wodę?
-
mirrka25
- Forumowicz

Jaką macie wodę?
Czy w Waszym kranie również jest twarda woda? A stosujecie może jakieś zmiękczacze wody? Bo ja właśnie czegoś takiego poszukuję i trafiłam na te: http://www.filtry-do-wody.info/aquahome ... dy-wybrac/ , ale nie wiem, które z nich mam wybrać? Właściwie, który z nich będzie lepszy? Ja mam pełno kamienia w czajniku, a nie wiem jeszcze, jak tam z moją pralką.
-
rammo22
- Forumowicz

-
trylogia
- Level 3

Re: Jaką macie wodę?
U mnie w kranie też jest woda zdatna do picia. Tylko ja ją dodatkowo filtruję.
-
hulo
- Forumowicz

u nas w domu też jest bardzo słabej jakości, co prawda tata założył jakieś filtry ale planuje z tego co wiem kupić w ogóle jakiś konkretny uzdatniacz bo te filtry za krótko działają i opłaca się bardziej zainwestować w porządne uzdatniacze
- AMANDA99
- Forumowicz

U mnie też była twarda woda, ale chłopak kupił zmiękczacz. wcześniej się rozbijaliśmy na drobnę kupując różne dzbanki ale to nie ma porównania z prawdziwą stacją uzdatniania wody...
-
mirrka25
- Forumowicz

A jaki model konkretnie?
-
sarita
- Forumowicz

Ja mam miękką wodę. W smaku też jest dobra. Rzadko się zdarza, żeby była czymś doprawiana czy po prosu brudna.
- AMANDA99
- Forumowicz

-
sebaglow
- Forumowicz

Już dawno przestałem się bawić w kranówkę zamówiłem dystrybutor z dobrą wodą. Teraz jest masa takich firm, ja mam od http://kk-dystrybucja.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Niestety wciąż nie stać mnie na to, żeby się w niej kąpać, no ale głowę mogę umyć raz na jakiś czas ;D
- AMANDA99
- Forumowicz

sebaglow, ale to właśnie chodzi o to, żeby sobie obniżyć koszty, nie podwyższać...
brzmi jak bardzo kosztowne rozwiązanie na dłuższą metę. a ile kosztuje samo urządzenie?
ze zmiękczaczem masz tę wygodę, że eksploatacja wychodzi Cię mega taniutko. Litr wody nie kosztuje mnie więcej niż kilka groszy, zmniejszylo mi się zużycie proszku do prania, co też redukuje koszty. Ochrona kosztownej armatury albo AGD też reperuje domowy budżet. Ja lubię sobie ułatwiac, nie utrudniać
brzmi jak bardzo kosztowne rozwiązanie na dłuższą metę. a ile kosztuje samo urządzenie?ze zmiękczaczem masz tę wygodę, że eksploatacja wychodzi Cię mega taniutko. Litr wody nie kosztuje mnie więcej niż kilka groszy, zmniejszylo mi się zużycie proszku do prania, co też redukuje koszty. Ochrona kosztownej armatury albo AGD też reperuje domowy budżet. Ja lubię sobie ułatwiac, nie utrudniać

-
mirrka25
- Forumowicz

Bardzo dziękuję. Nazwa Ecoperla powtarza się na wielu forach, a zmiękczacz Slimline również cieszy się niemałą popularnością. Twoja rada przeważyła szalę - wybraliśmy Slimline CS30.
Mam nadzieję, że będę zadowolona tak, jak inni użytkownicy.
Mam nadzieję, że będę zadowolona tak, jak inni użytkownicy.-
Bemos
- Forumowicz

U nas dystrybucja wody stoi na wysokim poziomie. Firma, która dostarcza nam wodę jest bardzo sprawna 

-
bella3
- Level 1

U mnie woda też bez szału...nawet ostatnio nie gotuję jej na herbatę tylko wlewam źródlaną. Od jakiegoś czasu zamawiam wodę w bańkach (dużo wygodniej) i z niej korzystam do gotowania właśnie. dostawca wody dar natury ma naprawdę fajną ofertę, u nas w domu się sprawdza tak samo jak w firmie rodzinnej.
-
trylogia
- Level 3

Kup sobie dzbanek filtrujący. Będziesz mieć świetną wodę.
-
kiffi
- Level 1