gips na skręcenie stawu

Zdrowie i Uroda Forum: forum medyczne: zdrowie, choroby, uroda, lekarze, leki. Porady lekarskie, zdrowie, choroby, uroda, piękno.
baska54
Forumowicz
Forumowicz

Gips na lato

Postautor: baska54 » 28 maja 2020, 16:27

hej, robi się ciepłe dni co myślicie o gipsie podczas takich dni ? :) Może macie pomysł jak to zastąpić ? :)
bella3
Level 1
Level 1

Re: gips na skręcenie stawu

Postautor: bella3 » 16 cze 2020, 21:09

Można spróbować przyspieszyć zrastanie kości, dzięki temu gips będzie można krócej nosić. Zobaczcie na https://leczymyzlamania.pl/ dowiecie się więcej o urządzeniu Exogen i jego możliwościach. Wytwarza ono pulsacyjne ultradźwięki o niskiej częstotliwości, przy czym ból nie jest wyczuwalny przez człowieka. Można go wypożyczyć do domu, cena za wynajem jest zależna od ilości wykonanych zabiegów. Jak długo warto je stosować decyduje lekarz, zależy to od konkretnego przypadku. Urządzenie jest cenione i polecane przez ortopedów na całym świecie.
MariuszDom
Forumowicz
Forumowicz

Re: gips na skręcenie stawu

Postautor: MariuszDom » 23 cze 2020, 12:01

Ja tam wolę standardowe podejście do leczenia złamań. Mam zaufanie do lekarzy i rehabilitantów z kliniki Gamma na Żoliborzu, bo po wypadku rowerowym poskładali mi nogę. Po 6 miesiącach rehabilitacji juz wszystko u mnie działa jak należy.

Wróć do „Zdrowie i Uroda”