Oczyszczacz powietrza - walka ze smogiem

Zdrowie i Uroda Forum: forum medyczne: zdrowie, choroby, uroda, lekarze, leki. Porady lekarskie, zdrowie, choroby, uroda, piękno.
Awatar użytkownika
Martynaxa
Forumowicz
Forumowicz

Re: Oczyszczacz powietrza - walka ze smogiem

Postautor: Martynaxa » 30 lip 2019, 02:15

Smog to ogromny problem w dużych miastach. Od jakiegoś czasu rozważam i chcę dokonać zakupu jeszcze przed rozpoczęciem sezonu grzewczego.

_____________________________________________________________________________________________
ssak medyczny do użytku domowego, ssak elektryczny
bella3
Level 1
Level 1

Postautor: bella3 » 16 sie 2019, 14:37

Smog to nie jest problem tylko w dużych miastach. Mieszkam w mniejszej miejscowości i mimo, że nie czuć tego aż tak bardzo, normy zanieczyszczenia powietrza również bywają przekraczane. Z tymże u nas nie ma pomiaru przez Inspekcję Ochrony Środowiska, na własną rękę sprawdzam. Takie czujniki nie są drogie a jak na bieżąco kontrolujesz stan jakości powietrza za drzwiami to możesz podjąć jakieś sensowne kroki które Cię przed tymi trującymi substancjami uchronią. Na przykład założysz maskę, nie otworzysz okna by nie wpuszczać pyłów do wewnątrz mieszkania. Rośliny też mogą pomóc, na https://www.odnawialne-firmy.pl/wiadomosci/pokaz/264,zobacz-czego-jeszcze-nie-wiesz-o-walce-ze-smogiem-w-mieszkaniu czytałam jakie kwiaty potrafią neutralizować szkodliwe związki.
Gostek18
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Gostek18 » 19 sie 2019, 11:29

Karal94
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Karal94 » 21 sie 2019, 22:24

Nie wiem czy te oczyszczacze są skuteczne, widziałem zdjęcia, ze ludzie pokazują jak brudne są filtry w nich po nawet krótkim używaniu.
Gostek18
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Gostek18 » 22 sie 2019, 11:28

Vectra34
Level 1
Level 1

Postautor: Vectra34 » 25 lis 2019, 16:02

Nie poddawałabym w wątpliwość skuteczności działania oczyszczacza powietrza. To logiczne, że działają i że są dobre, tym bardziej aktualnie, kiedy wyjście na "świeże" powietrze niekoniecznie oznacza, że jest ono świeże. Słyszałam, że oczyszczacz powietrza Samsung AX 40R3030WM jest świetny a do tego w niezłej akurat cenie w sklepie https://maxelektro.pl/sklep/karta-produktu/oczyszczacz-powietrza-samsung-ax-40r3030wm,66968.html Zawsze można wybrać zakup przy użyciu rat. Raty niskie, nawet się ich nie odczuje.
lyladexter
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: lyladexter » 26 lis 2019, 13:30

Ja jednak jestem zwolennikiem wyboru sprawdzonych producentów, którzy przede wszystkim wyróżniają się wysoką jakością wykonania oraz potrzebnymi atestami, które potwierdzą ich jakość i skuteczność w wyłapywaniu alergenów. Dlatego jak znajdziesz wolną chwilę to polecam odwiedzić stronę : https://mediamarkt.pl/dla-dzieci/oczysz ... ua-hg50e-l na której znajdziesz szeroki wybór co do modeli oraz wydajności - a w razie pytań, obsługa również bardzo chętnie pomaga w wyborze.
Gostek18
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Gostek18 » 26 lis 2019, 14:14

Teraz jest dobry czas na zakup oczyszczacza, bo wszędzie powoli wchodzą fajne promocje.
https://loveair.pl/oczyszczacz/samsung-ax40r3030wm - tutaj Samsung dużo taniej ;)
Roz4lia
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Roz4lia » 06 gru 2019, 19:51

Walczyć ze smogiem można nie tylko przy pomocy oczyszczacza powietrza, gdyż taki oczyszczać bywa problematyczny, sam się zanieczyszcza, psuje i trzeba go regularnie konserwować. Lepiej tu postawić na rozwiązania naturalne, takie jak rośliny oczyszczające powietrze ze smogu. Takie rośliny sprawią, że nie tylko powietrze będzie w domu lepszej jakości, ale i wystrój domu na tym dużo zyska.
Nemesis
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Nemesis » 16 gru 2019, 13:34

Jeśli nie zależy Ci na cenie, a na jakości to najlepszy oczyszczacz powietrza to Airdog, a co do koloru to faktycznie większość jest biała, bo wygląda estetycznie, ale zawsze możesz czymś fajnym i kolorowym okleić. Przede wszystkim jednak chodzi w nim o to, że w przeciwieństwie do innych nie ma on filtra HEPA, a kasetę filtracyjną, którą można czyścić pod wodą, a także wyposażony jest w system jonizacji. To zdecydowanie najwyższa półka wśród oczyszczaczy powietrza.
Gostek18
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Gostek18 » 17 gru 2019, 12:06

Słyszeliście już o nowej uchwale antysmogowej? :hurra:

https://loveair.pl/smog/uchwala-antysmo ... obowiazuje
Awatar użytkownika
mueller.lora
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: mueller.lora » 27 gru 2019, 21:30

Ja mam w domu oczyszczacz powietrza, ale to nie jest rozwiązanie sprawy ze smogiem, bo on tak nie zniknie
camio
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: camio » 19 lut 2020, 21:55

Uchwała uchwałą, ale zadbać musimy o siebie też sami. Smog w Małopolsce nagle sam nie zniknie. My stawiamy na ekologiczne rozwiązania w domu :)
Awatar użytkownika
innocent
Level 1
Level 1

Postautor: innocent » 20 lut 2020, 13:02

Ja to wręcz byłam zmuszona do kupienia oczyszczacza do domu bo w okresie tak od października do lutego w domu się nie dało wytrzymać :/ U nas w mieście strasznie wysokie stężenie smogu, w ogóle wieczorami czuć śmierdzące powietrze- masakra! Kupiłam taki oczyszczacz Coway Storm do pomieszczeń do 70m2 żeby ogarnął cały nasz salon i który może działać 24/7. W ogóle go nie wyłączam, zostawiam go by czuwał i kiedy tylko czujniki wykryją smog czy inne zanieczyszczenia to załącza filtrowanie. Różnica w jakości powietrza u mnie w domu a na dworze jest przeogromna, serio polecam sobie takie urządzenie do domu kupić
Gostek18
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Gostek18 » 21 lut 2020, 11:22

Wróć do „Zdrowie i Uroda”