Czy ktoś z Was robił sobie test płodności?

Zdrowie i Uroda Forum: forum medyczne: zdrowie, choroby, uroda, lekarze, leki. Porady lekarskie, zdrowie, choroby, uroda, piękno.
pawelek34
Level 1
Level 1

Czy ktoś z Was robił sobie test płodności?

Postautor: pawelek34 » 29 sie 2018, 13:53

Pytanie z tytułu kieruję do mężczyzn – czy robiliście sobie test nasienia? Ostatnio bardzo się nad tym zastanawiam, ponieważ z moją partnerką już od dwóch miesięcy staramy się o dziecko i nadal nic. Nie wiem czy domowe testy płodności, takie jak ten https://medizal.pl/AccuSperm_test_nasienia_dla_mezczyzn są skuteczne.

Przyznam Wam, że bardzo się boję tego testu. Prawdopodobnie go dzisiaj zamówię, ale nie wiem czy chcę do końca to robić. Obawiam się, że wynik wyjdzie zły… wtedy nie wiem co z naszym związkiem.

Powiem też, że przez całe swoje życie zaniedbywałem swoją dietę oraz zdarza mi się popalać papierosy. Wszystko to powoduje, że stres przed testem jeszcze bardziej się nasila. Tak to niestety jest... człowiek prowadzi zły tryb życia, a później wychodzą właśnie takie rzeczy...

Czy ktoś z Was robił ten test domowy i mógłby się wypowiedzieć?

Wróć do „Zdrowie i Uroda”