jakie witaminy dla dzieci?
-
- Level 1
Re: jakie witaminy dla dzieci?
Nie jestem za tym, aby "faszerować" dziecko jakimiś środkami. Najwięcej dzieci mają witamin w warzywach, owocach, daniach jakie przygotowujemy. Dlatego warto się zorientować jakei dania dla rocznego dziecka przygotowywać? Co mu podawać? Tak, aby zadbać o właściwą dietę malucha.
-
- Forumowicz
W zimie to ja swoim dzieciom podaję suplementy z witaminą D, a tak poza tym to raczej czerpią je z diety. Staram się stosować do porad z https://www.intersenior.pl/dieta-dla-dzieci/ i żywić ich w sposób możliwie najbardziej zbilansowany i urozmaicony.
-
- Level 3
Dzieci powinny jeść w sposób urozmaicony. Suplementowanie ich od najmłodszych lat nie jest dobrym pomysłem...
-
- Forumowicz
najważniejsza jest witamina d
-
- Level 2
Zgadzam się co do tego w zupełności że witamina d dla dzieci jest szczególnie ważna bo ma wpływ na stan kości i zębów a wspomaga też układ immunologiczny malucha więc dobrze jest mu ją podać praktycznie już od narodzin
-
- Forumowicz
W sumie nic poza suplementem estrovita immuno kids dzieci nie dostają, te olej pozwala uzupełnić braki kwasów omega oraz witamin D, E, K, A, ma fajny skład i wystarczy pół łyżeczki dziennie