Deska snowboardowa - kobieca
-
- Forumowicz
Deska snowboardowa - kobieca
Chodzi o deskę snowboardową - damską. Jak dobrać odpowiednia? Ilość modeli,jest tak duża że trudno się zdecydowąć, zwłaszcza dla laika.
- miastowy
- Level 1
Re: Deska snowboardowa - kobieca
Na początku należałoby określić jaki posiada się budżet na ten cel, bo wybór wśród desek snowboardowych jest bardzo duży i uzależniony od stylu jazdy. A może to być np unwersalny styl czyli deska typu all mountain - czyli deska dla początkującego, bezpieczna opcja, dobra na naukę jazdy.
Może to być deska typu freestyle - czyli dla trochę bardziej zaawansowanego snowboardzisty, na której mona wykonywać ewolucje.
Nie bez znaczenia jest też stopień elastyczności: bo są deski sztywne i trochę mniej sztywne - co też ma wpływ na jazdę.
Proponuję jeszcze tutaj doczytać: http://lulagoga.pl/blog/przeglad-damski ... ki-burton/
Witryna na której można znaleźć trochę wiecej informacji z tego zakresu.
Może to być deska typu freestyle - czyli dla trochę bardziej zaawansowanego snowboardzisty, na której mona wykonywać ewolucje.
Nie bez znaczenia jest też stopień elastyczności: bo są deski sztywne i trochę mniej sztywne - co też ma wpływ na jazdę.
Proponuję jeszcze tutaj doczytać: http://lulagoga.pl/blog/przeglad-damski ... ki-burton/
Witryna na której można znaleźć trochę wiecej informacji z tego zakresu.
-
- Level 1
-
- Level 3
Ja kupowałam deskę w Salomonie. I w sklepie pomogli mi dobrać jej rozmiar, kształt.
-
- Forumowicz
Nie mogę się przekonać do tego sportu.