moje włosy zaczęły wypadać
-
januszf
- Forumowicz

moje włosy zaczęły wypadać
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że moje włosy zaczęły wypadać, szczególnie na czubku głowy. Mam 35 lat, więc zaczynam się martwić, że to łysienie androgenowe. Czy ktoś z was zna jakieś suplementy lub preparaty, które mogą zatrzymać ten proces? Zastanawiam się, czy coś może jeszcze pomóc.
-
mosiek
- Forumowicz

Re: moje włosy zaczęły wypadać
Ja też miałem podobny problem. Zacząłem brać Vitapil Clinic 5a, bo znajomy mi polecił i faktycznie wypadanie trochę się zmniejszyło. Warto spróbować, ale musisz być cierpliwy, bo efekty widać po jakiś 2 miesiącach regularnego stosowania.
-
darkow
- Forumowicz

Znam ten ból. U mnie też zaczęło się po trzydziestce. Oprócz suplementów, warto skonsultować się z endokrynologiem – czasem wypadanie to kwestia hormonów.
-
wojtas55
- Forumowicz

Ja bym ci polecił najpierw zrobić badania, czy nie masz jakichś niedoborów, bo samo łysienie androgenowe często jest dziedziczne i ciężko coś z tym zrobić. Vitapil może pomóc, ale według mnie badania też powinieneś zrobić.
-
kisana
- Forumowicz

Ja do suplementacji dorzuciłabym jeszcze regularny peeeling skóry głowy. To nie jest tylko dla kobiet – to dobrze wpływa na cebulki włosów.
-
krystka
- Forumowicz

Świetna jest linia Hair Coach z Bielendy kosmetyki do pielęgnacji włosów. Ja używam te wzmacniające, mega na moje włosy, już sie tak nie łamia i nie wypadaja
-
darkow
- Forumowicz

januszf - daj znać na co się zdecydowałeś i jak działasz. Jestem ciekawy czy robiłeś jeszcze może jakiś research?
-
januszf
- Forumowicz

jestem na kuracji Vitapil. Do tego pani trycholog dała mi do pielęgnacji specjalny szampon i odżywkę. Zobaczymy... Na pewno dam znać!
-
kokos
- Forumowicz

Też musze wreszcie coś z tym zrobić. Jeszcze nie ma tragedii ale już widzę że zakola robią się coraz większe.
-
Tuśka
- Forumowicz

Na włosy znakomity jest Olejek Hasna, odkad regularnie używam olejek już mi tak nie wypadają, są lsniące, mocne, odrastaja nowe włoski
-
monika6
- Forumowicz

pielegnacja i dieta to jest najwazniejsze