prywatna szkoła ?
-
anettka
- Level 1

Re: prywatna szkoła ?
no to fakt, ciągle organizowane są jakieś wycieczki czy przedstawienia w przedszkolu. Teren odpowiednio zabezpieczony no i samo podejście cioć też bardzo mi się podoba. A tak troszkę z innej beczki, zapisujecie też dzieci na jakieś zajęcia dodatkowe poza przedszkolem ?
-
dusia
- Level 2

Coś Ty nie byłoby na nic więcej czasu
Poza tym uważam, ze plan dnia jest tak urozmaicony a ilość zajęć dodatkowych tak duża, że nie ma już potrzeby chodzenia na zajęcia dodatkowe 
Poza tym uważam, ze plan dnia jest tak urozmaicony a ilość zajęć dodatkowych tak duża, że nie ma już potrzeby chodzenia na zajęcia dodatkowe 
-
anettka
- Level 1

no też racja
My myślimy ewentualnie o basenie. ale to może wiosną lub latem. jakie zajęcia dodatkowe Wasze dzieciaki lubią najbardziej ? U nas kuchcikowo górą 
My myślimy ewentualnie o basenie. ale to może wiosną lub latem. jakie zajęcia dodatkowe Wasze dzieciaki lubią najbardziej ? U nas kuchcikowo górą 
-
Grabii
- Forumowicz

Według mnie lepiej dziecko posłać do normalnej szkoły a wysyłać na zajęcia dodatkowe. Coś na zasadzie takich kursów dla dzieci http://www.akademianaukirzeszow.pl/oferta/kursy-szkolne, wydaje mi się być lepszym rozwiązaniem 

-
hilorek
- Forumowicz

sporo pozytywnych opinii czytałem o tej Te Vizji a teraz jeszcze trafiłem na ten wątek i mam coraz większą ochotę zapisać tam moją corkę od wrzesnia tego roku 

-
anettka
- Level 1

nie zastanawiaj się nawet serio
Ja ani przez jeden dzień nie żałowałam tej decyzji a ten widok jak Twoje dziecko chętnie siada do lekcji i codziennie zaskakuje Cię znajomością nowych rzeczy jest becenne.
Ja ani przez jeden dzień nie żałowałam tej decyzji a ten widok jak Twoje dziecko chętnie siada do lekcji i codziennie zaskakuje Cię znajomością nowych rzeczy jest becenne.-
hilorek
- Forumowicz

no nie wątpie
Ja na początku byłem przekonany, że pośle córkę do szkoły publicznej, ja też do takiej chodziłem. ale analizując wszystkie za i przeciw dochodzę do wniosku, że jednak prywatna szkoła to dużo lepsza inwestycja.
Ja na początku byłem przekonany, że pośle córkę do szkoły publicznej, ja też do takiej chodziłem. ale analizując wszystkie za i przeciw dochodzę do wniosku, że jednak prywatna szkoła to dużo lepsza inwestycja.-
anettka
- Level 1

i masz 100% rację
Może się na początku wydawać, że to duże wydatki w skali miesiąca ale jakby tak usiąść i wszystko podliczyć to wyszłoby podobnie jak w opcji szkoła publiczna + liczne zajęcia dodatkowe.
Może się na początku wydawać, że to duże wydatki w skali miesiąca ale jakby tak usiąść i wszystko podliczyć to wyszłoby podobnie jak w opcji szkoła publiczna + liczne zajęcia dodatkowe.-
hilorek
- Forumowicz

I właśnie ten fakt najbardziej do mnie przemawia
Podliczając szkołę językową, zajęcia z piłki, karate i dodatkowo jakies artystyczne to podejrzewam, ze wyszłoby podobnie jak w Te Vizji. Bo przecież szkoła publiczna to też jakieś tam wydatki.
Podliczając szkołę językową, zajęcia z piłki, karate i dodatkowo jakies artystyczne to podejrzewam, ze wyszłoby podobnie jak w Te Vizji. Bo przecież szkoła publiczna to też jakieś tam wydatki.- wlosynaglowie
- Forumowicz

Według mnie lepiej dla dziecka jeżeli chodzi do państwowej podstawówki bo uczy się życia. chyba że wybitnie odstaje od grupy to wtedy lepiej posłać dziecko do prywatnej.
-
ewelina8393
- Level 4

Czy są może tutaj mamy dzieci chorych na autyzm? Do jakich szkół wysyłacie swoje dzieci? Państwowe czy prywatne? Znajoma ma straszny dylemat i nie wiem, co zrobić. Wiem, że ostatnio planowała zakupić coś na stronie https://juniora.pl/nauka-czytania-c-12.html aby już z synkiem zacząć coś ćwiczyć, jakieś czytanie.
-
homniaczka
- Forumowicz

Kiedyś jeszcze uważałam, że prywatna szkoła ma więcej do zaoferowania przynajmniej jeśli chodzi o takie bajery jak tablice interaktywne , ale ostatnio widziałam taką nawet w szkole państwowej, więc te różnice już się chyba zacierają 

-
wschodnia5
- Level 2

Prywatne szkoły są dzisiaj popularne. Można takie znaleźć w każdym mieście. Taka Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie ma dobre opinie i wielu rodziców tutaj posyła swoje dzieci. Warto popatrzeć na opinie o takich szkołach, ale raczej tutaj są dobre warunki dla dzieci.
-
Dari90
- Forumowicz

Jeśli chcesz żeby Twoja latorośl miała znaczną możność samorozwoju oraz zabawy to postaw na przedszkole Malinowe Skrzaty. Jest to przedszkole wsparte na układzie Montessori. Moja radość jest już tam 3 rok z rzędu i jestem naprawdę uszczęśliwiona. Zabezpieczają niesamowitej klasy dbałość oraz wyśmienitej kategorii odżywianie. Zalecam przedszkole różanka.
-
Mateo 77
- Level 2

Myślę, że to dobre rozwiązanie. W końcu większość prywatnych szkół ma znacznie lepszą opinię, niż szkoły publiczne. Wystarczy sprawdzić takie placówki jak Academy International, gdzie nauka łączona jest z zabawą, dzięki czemu jest to o wiele bardziej efektywne. Na podstawie http://pl.academyinternational.pl/rekrutacja-2018/ sami możecie ocenić, jakie daje to efekty.