Joga

Sport Forum: najświeższe wiadomości, imprezy sportowe, relacje, wyniki, tabele, zdjęcia, wideo, sportowcy, strefy kibica, ćwiczenia, odżywianie.
Awatar użytkownika
saraa
Level 1
Level 1

Joga

Postautor: saraa » 09 paź 2013, 17:13

Kto z Was również ćwiczy jogę? :) Jak wrażenia? Ja odkąd zacząłem nie zamierzam przestać. Rozwija zarówno ciało jaki i umysł ;)
Konieczna jest jedynie taka porządna mata do jogi - warto się zaopatrzyć w wysoką jakość.
jorxa
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: jorxa » 10 paź 2013, 12:59

Ja kiedyś próbowałem się uczyć jogi, ale niestety poległem. Nie jestem zbyt rozciągnięty, żeby wykonywać te wszystkie ćwiczenia :(
Awatar użytkownika
starywyjadacz8
Forumowicz
Forumowicz

Re: Joga

Postautor: starywyjadacz8 » 02 wrz 2015, 16:46

Ja bym sobie musiał rece i nogi połamac zeby robic te pozy z jogi.
Awatar użytkownika
spyro7
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: spyro7 » 20 sty 2016, 22:28

O co chodzi w Jodze? Mógłby ktoś mi to dokładnie wytłumaczyć?
kumpel
Level 1
Level 1

Postautor: kumpel » 18 lis 2016, 11:00

No właśnie, joga nie jest dla każdego, szczególnie nie dla osób, które borykają się z chorobą zwyrodnieniową stawów kolanowych, bo dla nich niektóre pozycje są po prostu niewykonalne, bo powodują niebywały ból. Znalazłem ciekawy tekst na stronie http://bolikolano.pl/wiskosuplementacja.html , z którym warto jest się zapoznać jak cierpicie właśnie na tego typu schorzenia.
haniatorun
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: haniatorun » 06 mar 2017, 14:56

A myśliscie, że joga mogłaby się sprawdzić dla osób przy kości?
marta-wawa
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: marta-wawa » 23 mar 2017, 21:55

Ostatnio mam fazę na ćwiczenia w tym właśnie na jogę. Mam zamiar iść na jakieś zajęcia, ale najpierw ćwiczę trochę w domu, żeby nie być totalnym laikiem na zajęciach i być w tyle za innymi. To co już wiem, to to, że potrzebny mi porządny biustonosz sportowy ;) Znalazłam już nawet coś, co by mi odpowiadało: https://www.e-lady.pl/sportowe. Na początek ćwiczyłam w zwykłej koszulce i staniku push-up i to nie było zbyt wygodne rozwiązanie :D A dobre przygotowanie i komfort to podstawa, żeby ćwiczenia sprawiały przyjemność. Do tego taki strój od razu przyda się na wiosenno - letnie bieganie :)

Wróć do „Sport”