Sidła socjopaty: nękanie emocjonalne, śledzenie, okradanie! Jak z tego wyjść??
-
- Forumowicz
Sidła socjopaty: nękanie emocjonalne, śledzenie, okradanie! Jak z tego wyjść??
Witajcie drodzy forumowicze, mam takie zapytania prawdopodobnie wpadłem w sidła socjopaty, byłem nieostrożny bądź na jakimś etapie życia nie rozważny, spotykałem się z kolegą z dawnej pracy i nie byłem pewien, że on może pośrednio wyrządzić mi taką krzywdę, mieliśmy dobre relacje, zawsze pogadanka przy butelce rudej na powietrzu różnie to bywało kupował ją on bądź ja, spotykaliśmy się sporadycznie czasem w soboty, i miała miejsce sytuacja gdzie jego kuzynowi zaginęły rzeczy z prywatnego garażu, na parędziesiąt tysięcy złotych, później spotykaliśmy się nadal, przynosił jakieś używki szemrane na te spotkania by dać mi je ot tak, (coś w butelce po wódce, to nie wódka, i coś podobnego do ziół moczone w jakimś kwasie chemicznym czy czymś takim?) kiedy pytałem czy chce coś za to mówił, że nie chce, i tak dałem mamie 100pln by posłała mu pocztą za te rzeczy, kiedy zadzwonił mówiłem mu, że to za to co mi dał, później wieczorem pojechałem na zakupy, i jeździło za mną jakieś czarne kombi, dosłownie mnie śledząc i agresywnie strasząc , nerwowo patrząc w moim kierunku, (ten kierowca tego samochodu,) ale to ewidentnie ktoś niezbyt zdrowy, w międzyczasie okradziono nam piwnicę, po czym poszedłem spotkać się z tym kolegą, i mówię mu, że ktoś okradł mi piwnicę, on na to ale oni nic nie mają, w sensie takim by usprawiedliwić złodzieja, i (przyniósł1l rudej) już czułem, że coś jest podejrzanego, lecz nigdzie tego nie zgłaszałem, teraz przez 3 lata ostatnie byłem śledzony i nękany emocjonalnie przez nie znanych mi ludzi, ktoś za mną krzyczał kiedy jechałem rowerem itd. to jest nie do wytrzymania, przez co przechodzę ostatnimi czasy, trochę podupadłem przez to na zdrowiu i pewnie długo będę z tego wychodził.. mam pytanie czy ktoś ma może namiar na organizację która oferuje pomoc psychologiczną po ciężkich przeżyciach? najlepiej online, szukałem już długo lecz nie mogę zbytnio znaleźć, jeśli istnieje możliwość by mi tu podesłać choćby we wiadomości byłbym wdzięczny, pozdrawiam oraz dziękuję za okazaną pomoc..
Wróć do „Scams,Oszustwa,Phishing,bezpieczeństwo,Alerty,Ostrzeżenia”