Remont - jak się za niego zabrać?

Skarbiec informacji i porad odnośnie obrotu nieruchomościami, architektura, nieruchomości komercyjne, architektura wnętrz, wystrój oraz inspirujące pomysły aranżacji ogrodów, balkonów, tarasów, ciekawe informacje z branży budowlanej, projekty domów.
Nejlo
Forumowicz
Forumowicz

Re: Remont - jak się za niego zabrać?

Postautor: Nejlo » 10 mar 2020, 00:48

Na samym początku najlepiej zabrać się od pomysłu, żeby wiedzieć od czego zacząć i dokąd dążyć. Możecie wejść tutaj https://nexterio.pl gdzie znajdziecie tanie płytki, dzięki którym odświeżycie swoje pomieszczenie oraz sprawicie, że nabierze ciekawych wrażeń, a samo przebywanie w nim to będzie sama przyjemność.
muchełe
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: muchełe » 23 mar 2020, 16:00

Na pewno trzeba będzie też kupić farby i pomalować ściany. Wybór takich farb nigdy nie należy do łatwych zadań - dlatego polecam rzucić okiem na farby Dekoral Clean&Color. Czytałam o nich wiele pozytywnych opinii, a na dodatek wybór odcieni jest naprawdę bardzo duży.
anna98
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: anna98 » 24 mar 2020, 13:22

Zacznij od poszukania materiałów w fajnych cenach, mebli czy drzwi :D Jeśli chodzi o drzwi to śmiało mogę polecić Ci strone https://piudesign.pl/ :)
dejuan.hauck
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: dejuan.hauck » 25 mar 2020, 10:43

Przede wszystkim zrobić plan budżetu, aby go nie przekroczyć.
hilorek
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: hilorek » 06 kwie 2020, 14:02

no tak drzwi to jednak podstawa :) my postawiliśmy na takie zrobione w 100% z dobrego gatunkowo dębu. Skorzystaliśmy z oferty producenta Kris Drzwi. Realizują tu indywidualne zamówienia ale mają też sporo produktów dostępnych od ręki. Korzystne ceny, terminowa realizacja, bezproblemowy kontakt.
kryszka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: kryszka » 15 kwie 2020, 12:11

Jeśli podczas tego remontu masz w planie wymianę stolarki drzwiowej to zapoznaj się z ofertą producenta paneli drzwiowych Veyna. Mają dobre komponenty, a z nich solidne konstrukcje drzwiowe. Polecam.
olagac98
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: olagac98 » 22 kwie 2020, 11:44

maria_n
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: maria_n » 24 kwie 2020, 15:08

Przyda ci się przede wszystkim kompetentna firma remontowa
Awatar użytkownika
sophie.botsford
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: sophie.botsford » 08 maja 2020, 13:25

Wiadomym jest, że fachowcy sprawniej i profesjonalnej wykonają robotą. Z drugiej strony, można nabyć doświadczenia przed rozpoczęciem remontu na własną rękę. Warto by było się wtedy zapoznać z podstawowymi informacji co do tego tematu. Warto mieć to na uwadze.

Forumowicz

Postautor: zofia.juluk1995 » 08 maja 2020, 14:12

Drzwi zlicowane :) :) Zajrzyj, polecam!
bella91
Level 2
Level 2

Postautor: bella91 » 14 cze 2020, 22:47

Przede wszystkim musisz mieć zaklepaną ekipę remontową. Terminy często są bardzo odległe, dlatego dobrze jest to załatwić sporo wczesniej. Potem poszukaj płytek np. w Tubadzin, wanny, kabiny prysznicowej itd. Dodatki i dekoracje zostaw na sam koniec. My mieliśmy listę od naszych fachowców co mamy kupić i dzięki temu remont poszedł bardzo sprawnie.
hakapaka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: hakapaka » 24 cze 2020, 08:40

Jakby ktoś potrzebował podłogi drewnianej lub parkietu mogę śmiało polecić Podłogi drewniane Kielce. Mają znakomity wybór i ceny prosto od producenta.
costa
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: costa » 29 cze 2020, 15:36

Zastanawia mnie czy takie fasady https://stefania.pl/fasady-szklane-wentylowane/ są do użytku tylko w przestrzeni publicznej, czy na przykład ktoś z was widział takie rozwiązanie w prywatnych domach? Bardzo mi się to podoba, ale nie chciałabym wyjśc na ekscentryka ;)
costa
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: costa » 29 cze 2020, 15:55

my mamy za sobą generalny remont mieszkania i powiem wam, że kupowaliśmy od mniejszych do większych rzeczy i tam trochę mieszaliśmy priorytewty. Dzięki temu mamy np videodomofon z https://zamel.com/ bo powiem wam, że np pod koniec zakupów już byloby mi żal na niego kasy :D A tak to mam to co chciałam i nie musiałam sobie niczego odmawiać. Wszyscy mówili kupuj od najwązniejszych rzeczy do najmnniejszych, ale wiem ze moja strategia się lepiej sprawdza :)
ukunde
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: ukunde » 17 wrz 2020, 15:58

Ekipa remontowa uwinie się z tym znacznie szybciej i sprawniej. Z pewnością lepszym rozwiązaniem będzie poszukiwanie sprawdzonych wykonawców i wynajęcie ich do określonych prac.

Wróć do „NIERUCHOMOŚCI I BUDOWNICTWO”