Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien, aby zminimalizować nasłonecznienie?
Mam wschodnią i południową stronę mieszkania. W domu jest bardzo gorąco. To mi pomoże?
Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien?
-
arnitkina
- Forumowicz

-
foroj
- Forumowicz

Re: Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien?
Użyłem folia matowa na szyby. Matowa folia do szkła jest nieprzezroczysta z obu stron i chroni przed wścibskim wzrokiem w dzień oraz w nocy. Folie okienne tego rodzaju przepuszczają 80–85% światła, inaczej mówiąc zaciemniają pomieszczenie jedynie w 15–20%. To bardzo mało i spadek oświetlenia jest dla ludzkiego oka niemal niezauważalny. Światło praktycznie swobodnie przechodzi przez tego rodzaju folie w obie strony
- połykać
- Forumowicz

Latem też było gorąco. Jeszcze nie zainstalowałem klimatyzatora. Zasłoniliśmy okna. Ale to nie uratowało
-
Todarek12
- Forumowicz

Spróbowałbym tradycyjnie czyli folia bąbelkowa plus jakiś uszczelniacz. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć.
-
marialis
- Forumowicz

Folia przeciwsłoneczna na okna skutecznie odbija i redukuje promienie słoneczne odpowiedzialne za nagrzewanie się pomieszczenia. Możecie sprawdzić jak działa taka folia którą produkuje https://folieslask.pl i zdecydować się czy taki rodzaj ochrony wystarczy.
Wróć do „NIERUCHOMOŚCI I BUDOWNICTWO”