Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien?

Skarbiec informacji i porad odnośnie obrotu nieruchomościami, architektura, nieruchomości komercyjne, architektura wnętrz, wystrój oraz inspirujące pomysły aranżacji ogrodów, balkonów, tarasów, ciekawe informacje z branży budowlanej, projekty domów.
arnitkina
Forumowicz
Forumowicz

Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien?

Postautor: arnitkina » 30 sie 2020, 11:39

Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien, aby zminimalizować nasłonecznienie?
Mam wschodnią i południową stronę mieszkania. W domu jest bardzo gorąco. To mi pomoże?
foroj
Forumowicz
Forumowicz

Re: Jakiego rodzaju folii należy użyć do okien?

Postautor: foroj » 03 wrz 2020, 13:41

Użyłem folia matowa na szyby. Matowa folia do szkła jest nieprzezroczysta z obu stron i chroni przed wścibskim wzrokiem w dzień oraz w nocy. Folie okienne tego rodzaju przepuszczają 80–85% światła, inaczej mówiąc zaciemniają pomieszczenie jedynie w 15–20%. To bardzo mało i spadek oświetlenia jest dla ludzkiego oka niemal niezauważalny. Światło praktycznie swobodnie przechodzi przez tego rodzaju folie w obie strony
Awatar użytkownika
połykać
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: połykać » 05 wrz 2020, 07:53

Latem też było gorąco. Jeszcze nie zainstalowałem klimatyzatora. Zasłoniliśmy okna. Ale to nie uratowało
Todarek12
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Todarek12 » 22 wrz 2020, 11:18

Spróbowałbym tradycyjnie czyli folia bąbelkowa plus jakiś uszczelniacz. Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć.
marialis
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: marialis » 07 sty 2021, 09:11

Folia przeciwsłoneczna na okna skutecznie odbija i redukuje promienie słoneczne odpowiedzialne za nagrzewanie się pomieszczenia. Możecie sprawdzić jak działa taka folia którą produkuje https://folieslask.pl i zdecydować się czy taki rodzaj ochrony wystarczy.

Wróć do „NIERUCHOMOŚCI I BUDOWNICTWO”