Parówki w cieście francuskim z sosem serowym

PRZEKĄSKI, ZAKĄSKI: pomysły na przekąski na zimno i ciepło, przekąski na imprezę, przyjęcie, przepisy na przekąski na słono i słodko. Pomysły podania i stylizacji przekąsek.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin
Posty: 572
Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
Lokalizacja: Warszawa

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym

Postautor: abrakadabra » 07 mar 2013, 16:18

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym


parówki cielęce lub drobiowe - 12 sztuk
ciasto francuskie - 2 opakowania
Sos serowy Knorr - 1 opakowanie

szynka - 12 plastrów
woda - 300 mililitrów
jajka - 2 sztuki


Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - Sposób przygotowania:

Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem wzdłuż na 12 kawałków.
Parówki zawiń w szynkę, a następnie zawiń w ciasto francuskie, ponacinaj je na krzyż nożem na wierzchu i ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
Do rondelka wlej 300ml zimnej wody dodaj Sos serowy Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz ulubiona surówką.


Obrazek

Wróć do „PRZEKĄSKI, ZAKĄSKI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości