parówki cielęce lub drobiowe - 12 sztuk
ciasto francuskie - 2 opakowania
Sos serowy Knorr - 1 opakowanie
szynka - 12 plastrów
woda - 300 mililitrów
jajka - 2 sztuki
Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - Sposób przygotowania:
Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem wzdłuż na 12 kawałków.
Parówki zawiń w szynkę, a następnie zawiń w ciasto francuskie, ponacinaj je na krzyż nożem na wierzchu i ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
Do rondelka wlej 300ml zimnej wody dodaj Sos serowy Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz ulubiona surówką.
