Bagietka nadziewana
Składniki:
Majonez Kanapkowy WINIARY - 2 łyżeczki
bagietka pszenna - 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo - 4 sztuki
szynka - 100 g
ogórek konserwowy - 2 sztuki
masło - 2 łyżki stołowe płaskie
posiekany szczypiorek - 1 łyżka stołowa płaska
sól, pieprz - do smaku
Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Obierz jajka.
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Ogórki pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem.
Dopraw solą i pieprzem.
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
źródło: www.winiary.pl
Bagietka nadziewana
- abrakadabra
- Junior Admin
- Posty: 572
- Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Forumowicz
- Posty: 9
- Rejestracja: 09 gru 2020, 10:15
Re: Bagietka nadziewana
Czy ta szynka ma być pokrojona? mam krajalnicę dobrą!
Krajalnica do wędlin
Krajalnica do wędlin
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość