Bagietka nadziewana

PRZEKĄSKI, ZAKĄSKI: pomysły na przekąski na zimno i ciepło, przekąski na imprezę, przyjęcie, przepisy na przekąski na słono i słodko. Pomysły podania i stylizacji przekąsek.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin
Posty: 572
Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
Lokalizacja: Warszawa

Bagietka nadziewana

Postautor: abrakadabra » 21 lut 2013, 12:15

Bagietka nadziewana


Składniki:

Majonez Kanapkowy WINIARY - 2 łyżeczki
bagietka pszenna - 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo - 4 sztuki
szynka - 100 g
ogórek konserwowy - 2 sztuki
masło - 2 łyżki stołowe płaskie
posiekany szczypiorek - 1 łyżka stołowa płaska
sól, pieprz - do smaku


Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Obierz jajka.
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Ogórki pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem.
Dopraw solą i pieprzem.
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.




Obrazek

źródło: www.winiary.pl

Wróć do „PRZEKĄSKI, ZAKĄSKI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość