Składniki:
Majonez Kanapkowy WINIARY - 2 łyżeczki
bagietka pszenna - 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo - 4 sztuki
szynka - 100 g
ogórek konserwowy - 2 sztuki
masło - 2 łyżki stołowe płaskie
posiekany szczypiorek - 1 łyżka stołowa płaska
sól, pieprz - do smaku
Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Obierz jajka.
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Ogórki pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem.
Dopraw solą i pieprzem.
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.

źródło: www.winiary.pl