Marmolada pomarańczowa

PRZETWORY: ciekawe przepisy na przetwory i dżemy, przepisy na przetwory warzywne, owocowe, mięsne.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin
Posty: 572
Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
Lokalizacja: Warszawa

Marmolada pomarańczowa

Postautor: abrakadabra » 15 lut 2013, 11:43

Marmolada pomarańczowa


Składniki:

6-7 pomarańczy
200 ml soku pomarańczowego (z kartonu)
1 Żelfix
500 g cukru
Sposób przygotowania:

Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, wyciąć ostrym nożem cząstki, tak aby nie było białych błonek, odważyć 500 g. Owoce i sok pomarańczowy przełożyć do garnka, dodać Żelfix, zagotować. Wsypać cukier zagotować ponownie i gotować jeszcze 1-2 minuty. Gorącą marmoladę nakładać do wyparzonych słoików do pełna. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.




Obrazek

Wróć do „PRZETWORY”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości