Bezy
- abrakadabra
- Junior Admin
- Posty: 572
- Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
- Lokalizacja: Warszawa
Bezy
A może macie dziś ochotę na tradycyjne, banalnie łatwe bezy?
Składniki:
3 białka
6 łyżek cukru
Białka zmiksować z 2 łyżkami cukru,aż będzie jednolita konsystencja,nastepnie co trochę dosypywać resztę cukru po 2 łyżki i dalej miksować z białkami.Do momentu,aż piana będzie sztywna i jednolita.Rozgrzać piekarnik do 90 stopni.Między czsie blachę wyłożyć folią aluminiową oraz pianę wlożyć do foliówki z niewielkim otworem,lub nałożyć lyżką na blachę.Piec 30 min,a potem pozostawić na 1,5 godziny w piekarniku do wyschnięcia.Życzę smacznego
Składniki:
3 białka
6 łyżek cukru
Białka zmiksować z 2 łyżkami cukru,aż będzie jednolita konsystencja,nastepnie co trochę dosypywać resztę cukru po 2 łyżki i dalej miksować z białkami.Do momentu,aż piana będzie sztywna i jednolita.Rozgrzać piekarnik do 90 stopni.Między czsie blachę wyłożyć folią aluminiową oraz pianę wlożyć do foliówki z niewielkim otworem,lub nałożyć lyżką na blachę.Piec 30 min,a potem pozostawić na 1,5 godziny w piekarniku do wyschnięcia.Życzę smacznego
- abrakadabra
- Junior Admin
- Posty: 572
- Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Bezy
Ja jednak suszę bezę tyle, ile trzeba. To jednak jest najpewniejszy sposób.
-
- Forumowicz
- Posty: 33
- Rejestracja: 23 maja 2016, 20:17
Re: Bezy
Najlepsze bezy to jednak jadłem na mieście, w gliwickim http://www.gateau.pl/ mają same bezy, torty bezowe i różne cuda, dla miłośników bez miejsce obowiązkowe Próbowaliśmy robić sami, ale jednak to nie ten efekt.
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Bezy
Też czasami kupuję gotowe bezy. Te w piekarniach mają nawet dobry skład.
- B.Sadowska80
- Forumowicz
- Posty: 47
- Rejestracja: 01 wrz 2017, 12:42
Re: Bezy
Powiem szczerze - bezy zwykle mi "siadają". W tym negatywnym znaczeniu rzecz jasna. Macie jakieś rady, na co uważać, czego unikać?
-
- Forumowicz
- Posty: 160
- Rejestracja: 10 gru 2016, 14:53
Re: Bezy
U mojego chłopaka w domu bardzo często jest robiona beza i ostatnio się zastanawiałam skąd się to wzięło. Jego mama mi powiedziała, że czerpie inspiracje z www.blog-cukierniczy.pl i eksperymentuje z różnymi przepisami, ale to właśnie bezę polubiła najbardziej. Sama teraz przeglądam tego bloga w poszukiwaniu jakichś fajnych przepisów.
-
- Forumowicz
- Posty: 4
- Rejestracja: 15 lut 2018, 13:16
Re: Bezy
Moje bezy prawie nigdy nie chcą wyjść, zawsze jest coś nie tak Macie dla mnie jakieś złote rady?
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość