Sałatka meksykańska z kurczakiem - składniki:
pierś z kurczaka - 1 sztuka
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 2 opakowania
Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
ketchup - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 6 łyżek
chilli - 1 szczypta
kolendra - 1 pęczek
Pierś z kurczaka opłucz i osusz. Następnie posyp przyprawą do kurczaka Knorr, zawiń w folię aluminiową i upiecz w temp. 170 stopni – 15 min. Po wystudzeniu pokrój w kostkę 1x1 cm.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.
Sos Knorr połącz z 6 łyżkami wody, ketchupem, chilli, pokrojoną kolendrą i oliwą – wymieszaj.
W misce wymieszaj ryż z warzywną mieszanką, dodaj pokrojoną pierś oraz sos i wymieszaj wszystko razem – gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami kolendry.
