Składniki
pół główki czerwonej kapusty
1 duża cebula
1 duże jabłko
sól, pieprz
cukier
ocet lub sok z cytryny
1 łyżka majonezu
Sposób przygotowania
1
Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i chwilę gotować ok.5-7 minut.
2
Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka.
3
Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.

A Wy macie jakiś magiczny sposób na to aby taka surówka była jeszcze smaczniejsza?