Zapiekanka a la Carbonara

DANIA MIĘSNE: dania mięsne obiadowe, wołowina, wieprzowina, piersi z kurczaka, dziczyzna. Propozycje na obiady, kolacje i przyjęcia. Dania pyszne i lekkostrawne dla całej rodziny.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin
Posty: 572
Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
Lokalizacja: Warszawa

Zapiekanka a la Carbonara

Postautor: abrakadabra » 07 mar 2013, 16:30

Zapiekanka a la Carbonara

Zapiekanka a la Carbonara - składniki:

pieczarki - 15 sztuk
jajko - 1 sztuka
wędzony boczek - 100 gramów
szczypiorek - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
ciasto francuskie - 1 sztuka
śmietana - 250 mililitrów
starty parmezan - 3 łyżki
Fix Spaghetti carbonara Knorr - 1 opakowanie



Zapiekanka a la Carbonara - Sposób przygotowania:

Zawartość opakowania Knorr zmiksuj w kielichu blendera ze śmietaną oraz jajkiem. Po zmiksowaniu dodaj pokrojony drobno szczypiorek i wymieszaj.
Boczek pokrój w kostkę i wytop na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki w całości. Całość smaż razem 3-5 minut.
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim i zapiecz w nagrzanym do 210 st. C piekarniku przez 10 minut.
Na zapieczony wyłóż przesmażone pieczarki z boczkiem. Całość zalej przygotowanym Fixem.
Wierzch zapiekanki posyp równomiernie startym serem. Formę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Gotową zapiekankę podawaj na ciepło lub zimno.


Obrazek

Wróć do „DANIA MIĘSNE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość