Tradycyjna lazania

DANIA MIĘSNE: dania mięsne obiadowe, wołowina, wieprzowina, piersi z kurczaka, dziczyzna. Propozycje na obiady, kolacje i przyjęcia. Dania pyszne i lekkostrawne dla całej rodziny.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin
Posty: 572
Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
Lokalizacja: Warszawa

Tradycyjna lazania

Postautor: abrakadabra » 14 lis 2012, 10:19

Tradycyjna lazania

Składniki

10 płatów lazanii

Farsz:
50 dag mięsa mielonego
puszka pomidorów krojonych lub świeże
cebula
4 łyżki koncentratu pomidorowego
10 dag sera
sól, pieprz, bazylia, oregano
ząbek czosnku
olej

Sos:
3/4 szklanki mleka
1 łyżeczka mąki
łyżka masła
gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Farsz:
Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem. Pomidory uduś, dodaj mięso, przyprawy i koncentrat. Dokładnie wymieszaj.

Sos:
Mleko zmiksuj z masłem i mąką. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, wlej porcję sosu i układaj na przemian: płaty surowego makaronu, mięso, ser, znów płaty, sos itd. Piecz 30 min w temp. 200 stopni C.

Obrazek
tere_fere_kuku
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 11
Rejestracja: 07 lip 2012, 19:00
Lokalizacja: Sopot

Postautor: tere_fere_kuku » 14 lis 2012, 10:30

Uwielbiam lazagne!

Wróć do „DANIA MIĘSNE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość