Jasiek a'la po bretońsku

DANIA WEGETARIAŃSKIE: dania bezmięsne, przepisy na dania z warzywami, soją, makaronem, serem, baza pomysłów czym zastąpić mięso.
igam
Level 1
Level 1
Posty: 214
Rejestracja: 09 lis 2017, 00:27

Jasiek a'la po bretońsku

Postautor: igam » 30 sie 2018, 00:53

Pyszne i pożywne danie wegetariańskie:)
Składniki:
-fasola jaś najlepiej młoda nie suszona ok 300 g
-2 cebule
-papryka czerwona
-papryczka chili lub inna ostra np. jalapenio
-puszka pomidorów krojonych w zalewie
-vegeta
-listek laurowy, majeranek
-olej
Fasolę gotujemy wraz z przyprawami. W międzyczasie przesmażamy na patelni cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Dorzucamy do gara:D Gdy już fasola jest miękka dodajemy chili i pomidory, gotujemy aż sos zgęstnieje. W razie czego można zagęścić mąką

AinEingarp
Level 2
Level 2
Posty: 717
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Jasiek a'la po bretońsku

Postautor: AinEingarp » 03 wrz 2018, 09:27

Tylko po co ta vegeta? Przecież ona nie jest najzdrowsza.
igam
Level 1
Level 1
Posty: 214
Rejestracja: 09 lis 2017, 00:27

Re: Jasiek a'la po bretońsku

Postautor: igam » 05 wrz 2018, 17:20

Fakt, nie jest:) Ale czasem dodaję dla smaku. Można ją zastąpić np. suszem warzywnym z solą himalajską i ulubionymi, naturalnymi przyprawami.


Wróć do „DANIA WEGETARIAŃSKIE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość