Frittata al pomodoro
Składniki
3 jajka
2 pomidory
3 łyżki mleka
1 łyżka mąki
1 łyżka oliwy
kilka listków świeżej bazylii
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Pomidory zaparzyć gorącą wodą, zdjąć z nich skórkę. Pokroić w ósemki. Wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, posolić i popieprzyć.
W miseczce zmieszać jajka, mleko i mąkę. Posolić i popieprzyć.
Ciasto wylać na pomidory. Dorzucić posiekaną bazylię. Smażyć pod przykryciem ok. 5 minut.
Frittata al pomodoro
- abrakadabra
- Junior Admin
- Posty: 572
- Rejestracja: 07 lip 2012, 15:15
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Forumowicz
- Posty: 5
- Rejestracja: 31 sie 2020, 11:44
Re: Frittata al pomodoro
Bardzo ciekawy przepis, będę próbować!
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Frittata al pomodoro
Takiej fritatty jeszcze nie robiłam. Wypróbuję, ale z passatą i oliwkami.
-
- Forumowicz
- Posty: 4
- Rejestracja: 12 sty 2021, 12:54
Re: Frittata al pomodoro
Muszę koniecznie wypróbować ten przepis! Brzmi jak idealne śniadanko
Wróć do „DANIA WEGETARIAŃSKIE”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość