Makarony do zupy
-
- Forumowicz
Makarony do zupy
Macie ulubione makarony do zupy? Jak tak to jakie 

-
- Level 3
Re: Makarony do zupy
Ja najczęściej makaron dodaję do zup azjatyckich i wtedy jest to makaron ryżowy. A do zwykłych, to nie, bo najczęściej robię kremy.
- agaa
- Forumowicz
Kupując makaron zawsze zwracam uwagę, żeby był produkowany z semoliny (pszenica durum). Jak dla mnie najlepszy w smaku, dodatkowo świetnie nadaje się do dań kuchni włoskiej, nie rozgotowuje się.
- shilla
- Forumowicz
tez zawsze kupuje taki z mąki durum albo ew. pełnoziernisty, zupa ma wtedy zupełnie inny smak
-
- Level 3
Ja ostatnio testuję makarony bezglutenowe. Też są całkiem smaczne.
-
- Forumowicz
Uwielbiam makaron ryżowy, ale tylko do kuchni azjatyckiej (albo ze szpinakiem i kurczakiem)
Tak to jestem zwolenniczką zwykłego makaronu spaghetti - jestem nawet w stanie go zjeść na sucho!
_______________________________________________________________________________________________
www.dobrydzwiek.pl - Wynajem nagłośnienia i oświetlenia, obsługa techniczna eventów Poznań

_______________________________________________________________________________________________
www.dobrydzwiek.pl - Wynajem nagłośnienia i oświetlenia, obsługa techniczna eventów Poznań
-
- Level 3
A pad thai robisz? To zdecydowanie moja ulubiona potrawa z makaronu ryżowego.
-
- Level 1
świderki/ kolanka 

-
- Level 3
Kolanka są pyszne! Kiedyś ich nie lubiłam, ale przekonałam się do tego makaronu.