Szybka zupa jarzynowa Bukiet Warzyw z różyczkami kalafiora i świeżą zieleniną. Lekka i apetyczna - w sam raz na domowy lunch, lekki obiad lub gorącą kolację. Latem możemy ją podać z kromkami bagietki zapiekanymi z żółtym serem i plastrem pomidora, zimą - z gorącymi pasztecikami z mięsem.
Składniki:
Zupa jarzynowa może być gotowy Bukiet Warzyw np WINIARY (dla leniuchów)
różyczki kalafiora
posiekany koperek
posiekana natka pietruszki
Zupę wsyp do 500 ml zimnej wody. (tak samo zachowujemy się mając do czynienia z warzywami w całości, świeżymi)
Dodaj kalafiora i gotuj przez 10 minut mieszając.
Dodaj zieleninę.
Rozlej zupę do bulionówek.
Podawaj z grzankami serowymi lub gorącymi pasztecikami z mięsem.

A Wy jakie macie sposoby na zupę jarzynową?