Sekrety kuchni
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Sekrety kuchni
A jak robicie biszkopt, to rzucacie nim potem o ziemię? To faktycznie pomaga?
-
- Level 4
- Posty: 1544
- Rejestracja: 11 gru 2016, 10:17
Re: Sekrety kuchni
Dla mnie zawsze zmorą podczas gotowania było przygotowanie mięsa. Zazwyczaj wychodziło mi zbyt twarde i suche. Czasami je smażyłam, czasami piekłam, czasami dusiłam na patelni - i zawsze coś nie wychodziło. Sprawa odwróciła się o 180 stopni, kiedy w mojej kuchni zagościła brytfanna indukcyjna. Mięso przyrządzone w takim naczyniu wychodzi naprawdę bardzo soczyste. A dodatkowym plusem jest to, że mogę do niego dorzucić jakieś warzywa i praktycznie mam gotowe "danie jednogarnkowe". Polecam wszystkim, zbliża się Boże Narodzenie, więc możecie poprosić o taki prezent 

-
- Forumowicz
- Posty: 18
- Rejestracja: 27 kwie 2017, 18:03
Re: Sekrety kuchni
Polecam blog o gotowaniu: http://gotujemy-online.pl/ 

-
- Forumowicz
- Posty: 92
- Rejestracja: 03 kwie 2017, 14:07
Re: Sekrety kuchni
Ja nie jestem wymagający, jeżeli chodzi o kuchnię. Mi wystarczy pizza, jakiś makaron, dobra sałatka. Pizzy zazwyczaj szukam za pośrednictwem na rankingu pizzerii. Mam tak od razu opinie i ocenę, więc wiem, które lokale wybierać, a które nie.
-
- Forumowicz
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 lip 2018, 23:30
-
- Forumowicz
- Posty: 4
- Rejestracja: 30 sie 2018, 14:18
Re: Sekrety kuchni
Hmm, zawsze w kuchni zostawiam banany obok jabłek i nigdy mi się tak nie dzieje - może jakaś magia 

-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Sekrety kuchni
A to u mnie banany się wtedy szybciej psują. Więc coś w tym jest.
-
- Forumowicz
- Posty: 8
- Rejestracja: 25 lip 2018, 09:49
Re: Sekrety kuchni
Ja robię dużo wędlin domowych tradycyjnym sposobem
Mocno się w to wciągnąłem i nawet ostatnio kupiłem sobie specjalną krajalnicę do serów i wędlin właśnie https://www.eladex.com.pl/pol_m_Produkty_Krajalnice-do-wedlin-i-sera-224.html.

-
- Forumowicz
- Posty: 39
- Rejestracja: 28 sty 2017, 21:50
Re: Sekrety kuchni
Formy silikonowe do pieczenia, co myślicie? Sprawdzają się u was?
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Sekrety kuchni
Ja ich nie lubię. Wolę klasyczne, metalowe foremki.
-
- Forumowicz
- Posty: 39
- Rejestracja: 28 sty 2017, 21:50
Re: Sekrety kuchni
Takie formy silikonowe do deserów sprawdzają się najbardziej w pieczeniu babek bo np tortów już nie 

-
- Level 3
- Posty: 1054
- Rejestracja: 10 gru 2012, 14:46
- Lokalizacja: Stąd ;)
Re: Sekrety kuchni
Zastanawiam się, czy sobie takich nie kupić. Stalowe mi rdzewieją.
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Sekrety kuchni
Ja właśnie za tymi silikonowymi nie przepadam. Nie zawsze trzymają formy tak, jakbym chciała.
-
- Forumowicz
- Posty: 1
- Rejestracja: 02 cze 2019, 11:16
Re: Sekrety kuchni
czesc
-
- Forumowicz
- Posty: 154
- Rejestracja: 08 lis 2016, 11:18
Re: Sekrety kuchni
A na https://kulinarneprzeboje.pl/jak-ugotowac-jajka-na-twardo-ile-gotowac/ jest fajny artykuł na temat tego, jak gotować jajka na twardo. O ile nie jest to skomplikowane dla doświadczonej kucharki to dla młodej może być problemem ile jajka powinny się gotować. Dlatego taka instrukcja może być przydatna.
Wróć do „Forum Kulinarne: gotowanie”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości