Sekrety kuchni

Dobra i smaczna kuchnia, sprawdzone przepisy kulinarne, ciasta, sałatki i inne potrawy
AinEingarp
Level 2
Level 2
Posty: 717
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AinEingarp » 11 paź 2016, 09:05

A jak robicie biszkopt, to rzucacie nim potem o ziemię? To faktycznie pomaga?

monikabert90
Level 2
Level 2
Posty: 530
Rejestracja: 11 gru 2016, 10:17

Re: Sekrety kuchni

Postautor: monikabert90 » 29 lis 2017, 20:47

Dla mnie zawsze zmorą podczas gotowania było przygotowanie mięsa. Zazwyczaj wychodziło mi zbyt twarde i suche. Czasami je smażyłam, czasami piekłam, czasami dusiłam na patelni - i zawsze coś nie wychodziło. Sprawa odwróciła się o 180 stopni, kiedy w mojej kuchni zagościła brytfanna indukcyjna. Mięso przyrządzone w takim naczyniu wychodzi naprawdę bardzo soczyste. A dodatkowym plusem jest to, że mogę do niego dorzucić jakieś warzywa i praktycznie mam gotowe "danie jednogarnkowe". Polecam wszystkim, zbliża się Boże Narodzenie, więc możecie poprosić o taki prezent :)
trampki
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 18
Rejestracja: 27 kwie 2017, 18:03

Re: Sekrety kuchni

Postautor: trampki » 27 kwie 2018, 08:55

Polecam blog o gotowaniu: http://gotujemy-online.pl/ :)
Maxym1991
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 92
Rejestracja: 03 kwie 2017, 14:07

Re: Sekrety kuchni

Postautor: Maxym1991 » 17 maja 2018, 15:10

Ja nie jestem wymagający, jeżeli chodzi o kuchnię. Mi wystarczy pizza, jakiś makaron, dobra sałatka. Pizzy zazwyczaj szukam za pośrednictwem na rankingu pizzerii. Mam tak od razu opinie i ocenę, więc wiem, które lokale wybierać, a które nie.
teresza
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 21 lip 2018, 23:30

Re: Sekrety kuchni

Postautor: teresza » 21 lip 2018, 23:40

Nie zostawiajcie nigdy bananów obok jabłek bo będą czarne.
______
sprzęt do karboksyterapii
AnaKacz1
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 30 sie 2018, 14:18

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AnaKacz1 » 30 sie 2018, 14:23

Hmm, zawsze w kuchni zostawiam banany obok jabłek i nigdy mi się tak nie dzieje - może jakaś magia :)
AinEingarp
Level 2
Level 2
Posty: 717
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AinEingarp » 05 wrz 2018, 12:36

A to u mnie banany się wtedy szybciej psują. Więc coś w tym jest.
Mamba28
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 25 lip 2018, 09:49

Re: Sekrety kuchni

Postautor: Mamba28 » 30 paź 2018, 19:27

Ja robię dużo wędlin domowych tradycyjnym sposobem ;) Mocno się w to wciągnąłem i nawet ostatnio kupiłem sobie specjalną krajalnicę do serów i wędlin właśnie https://www.eladex.com.pl/pol_m_Produkty_Krajalnice-do-wedlin-i-sera-224.html.
Gagatek
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 24
Rejestracja: 23 sie 2018, 12:42

Re: Sekrety kuchni

Postautor: Gagatek » 13 lis 2018, 14:17

Kupiłem pakowarkę listwową i nie wiem jakie worki mam do niej dokupić, aby móc gotować potem sous-vide. Zdradzicie mi ten sekret kuchni? Czy do listwowej mają być worki moletowane czy zwykłe? Znalazłem taką stronę, ale nie jest to opisane https://www.gastrro.pl/urzadzenia-kuche ... warek.html


Wróć do „Forum Kulinarne: gotowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość