Sekrety kuchni
-
- Forumowicz
- Posty: 1
- Rejestracja: 11 gru 2019, 21:43
Re: Sekrety kuchni
Witajcie, znalazłam ciekawy artykuł o mrożonych brokułach http://www.informatorspozywczy.pl/mrozone-brokuly/, jak myślicie warto to wypróbować taką dietę czy jest ona rygorystyczna, za bardzo nie lubię brokułów ale nie wiem czy nie spróbować, piszą że warto mrozić, ale podobno mrożenie zabija witaminy, co o tym myślicie ?
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Sekrety kuchni
Mrożenie zabija chyba jakieś 5-10% wartości odżywczych. A mrożone warzywa i owoce są bardziej wartościowe, niż te szklarniowe, sprowadzane z zagranicy, gdy nie ma sezonu.
-
- Forumowicz
- Posty: 27
- Rejestracja: 22 maja 2018, 12:06
Re: Sekrety kuchni
O super wątek. Ja z mięsem mam takie doświadczenie, że aby było soczyste sole je dopiero na koniec smażenia i nie pozwalam mu się zarumienić. Ale największym sekretem w kuchni są noże- szefa kuchni lub jakikolwiek inny, który pozwoli nam cieszyć się szybkim przygotowaniem produktów.
-
- Forumowicz
- Posty: 108
- Rejestracja: 22 sty 2020, 14:20
Re: Sekrety kuchni
Podpowiedzcie proszę, czy można smażyć na oliwie z oliwek? Słyszałam że to o wiele zdrowszy zamiennik zwykłego oleju rzepakowego czy słonecznikowego
-
- Level 3
- Posty: 1132
- Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10
Re: Sekrety kuchni
Oczywiście, że można. Tylko oliwa jest raczej do krótkiego smażenia.
-
- Level 1
- Posty: 202
- Rejestracja: 28 maja 2019, 11:07
Re: Sekrety kuchni
Hiszpańska oliwa z oliwek pochodząca ze sklepu https://www.oliwacazorla.pl to doskonały produkt spożywczy przeznaczony do spożywania na surowo ale również do smażenia lub pieczenia.
-
- Forumowicz
- Posty: 56
- Rejestracja: 19 lis 2020, 21:58
Re: Sekrety kuchni
Słyszałam, że olej rzepakowy i oliwa z oliwek są najlepsze i do jedzenia i do smażenia. Ale jak patrzyłam jaką ma olej rzepakowy temperatura dymienia, składniki odżywcze, plus też smak i zapach - dlatego wybieram olej rzepakowy w swojej kuchni. Kupuję wysokiej jakości. Moje dzieci też lubią, zarówno w sałatkach, innych daniach obiadowych. A jakie pyszne pączki na nim wychodzą.
Wróć do „Forum Kulinarne: gotowanie”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość