Higiena w kuchni w czasie wirusa

Dobra i smaczna kuchnia, sprawdzone przepisy kulinarne, ciasta, sałatki i inne potrawy
Gagatek
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 97
Rejestracja: 23 sie 2018, 12:42

Higiena w kuchni w czasie wirusa

Postautor: Gagatek » 12 mar 2020, 15:00

Wraz z dużą ilością osób zarażonych COVID-19 zachęcam do dbania o higienę w szczególności o higienę w lokalach gastronomicznych. Istotnym elementem jest mycie rąk i noszenie rękawiczek, a także noszenie maseczek zarówno przez kucharzy oraz kelnerów.
Ważnym elementem jest również dbania o bezpieczeństwo naczyń. Istotnym aspektem jest serwowanie potraw na w pełni higienicznych naczyniach. Aby mieć 100% pewność, że serwowane dania są bezpieczne należy wyparzać naczynia wraz ze stosowaniem wysokiej jakości środków myjących. Najlepszym rozwiązaniem jest mycie naczyń w zmywarkach uniwersalnych. Zmywarka uniwersalna pozwala wyparzać naczynia, dzięki czemu są w pełni bezpieczne i higieniczne.
Zadbaj o bezpieczeństwo kucharzy, kelnerów oraz gości restauracji!
domnia
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 29
Rejestracja: 24 wrz 2020, 21:36

Re: Higiena w kuchni w czasie wirusa

Postautor: domnia » 17 paź 2020, 23:42

Myślę, że porządne mycie naczyń obowiązuje nie tylko w czasach pandemii i nie tylko w restauracjach. Mycie w zmywarce zapewnia wyższą temperaturę i dłuższe działanie detergentu na pewno. Warto dlatego i do zmywarki używać środki które w żaden sposób nie są szkodliwe jak https://ludwikekologiczny.pl/ludwik-eko ... -zmywarek/ . Te tabletki są skuteczne i w niższej temperaturze a nie zawierają konserwantów i sztucznych substancji chemicznych.

Wróć do „Forum Kulinarne: gotowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości