Macie gofrownicę na wyposażeniu kuchni?
-
- Forumowicz
Macie gofrownicę na wyposażeniu kuchni?
Robicie gofry w domu? Zastanawiam się nad zakupem gofrownicy bo nie jest to drogi wydatek ale czy te domowe nie różnią się od tych z cukierni czy lodziarni?
- dyskutantka
- Level 2
Niczym się nie różnią, jedynie tym, że widzimy jak i z czego robimy gofry. Chodzi mi tylko i wyłącznie o samą higienę.Ale nie wiem czy warto kupować gofrownicę, nie opłaca się, chyba, że te gofry będzie się jadło na okrągło i przez prawie cały dzień, ale z kolei szkoda prądu. Czyli jednym słowem - nie warto.Na tego jednego czy dwa gofry można się skusić kupując w cukierni bądź lodziarni. A zresztą w dzisiejszych czasach gotowe gofry można kupić w każdym supermarkecie, czy innym spożywczaku. Są paczkowane po 6 sztuk,do tego można kupić sobie śmietankę w aerozolu o smaku jakim chcemy i dżemie jakim chcemy.
-
- Forumowicz
Wszystko zależy jakie ciasto przygotujesz i jak je wypieczesz czy będą suchsze i sztywne czy luźniejsze. Myślę, że jak masz dzieciaki to gofrownica jest potrzebna, aby robić własne gofry i nie przepłacać na mieście. A w domu mając różne owoce, dżemy czy bitą śmietan można naprawdę poszaleć
- dyskutantka
- Level 2
To ja właśnie szaleję, kiedy kupuję gotowe w supermarkecie (są bardzo dobre)do tego dwa rodzaje śmietanki w aerozolu i dżemik, wiórki kokosowe,bądź czekoladowe - do wyboru do koloru, zresztą gofrów też nie jada się co dziennie i przez cały dzień, tylko raczej od czasu do czasu,więc można sobie kupić taką paczuszkę w sklepie i przyrządzić wg własnego uznania.Tak też można.
Pa.

-
- Forumowicz
Ja polecam opiekacz i gofrownica w jednym zajmuje mało miejsca i ma możliwość przygotowania i gofrów i grzanek i zapiec tortillę. Jeżeli już zakup to dobrej klasy gofrownica,w słabej nigdy Ci się gofry nie udadzą.Beda kluchowate ,niezależnie od ciasta.Musi mieć z 1000 W
-
- Forumowicz