Macie gofrownicę na wyposażeniu kuchni?

AGD Forum: opinie i dyskusje o sprzęcie AGD: pralki, lodówki, zmywarki, suszarki i wiele innych.
qashqai
Forumowicz
Forumowicz

Macie gofrownicę na wyposażeniu kuchni?

Postautor: qashqai » 19 cze 2013, 10:50

Robicie gofry w domu? Zastanawiam się nad zakupem gofrownicy bo nie jest to drogi wydatek ale czy te domowe nie różnią się od tych z cukierni czy lodziarni?
Awatar użytkownika
dyskutantka
Level 2
Level 2

Postautor: dyskutantka » 21 cze 2013, 11:56

Niczym się nie różnią, jedynie tym, że widzimy jak i z czego robimy gofry. Chodzi mi tylko i wyłącznie o samą higienę.Ale nie wiem czy warto kupować gofrownicę, nie opłaca się, chyba, że te gofry będzie się jadło na okrągło i przez prawie cały dzień, ale z kolei szkoda prądu. Czyli jednym słowem - nie warto.Na tego jednego czy dwa gofry można się skusić kupując w cukierni bądź lodziarni. A zresztą w dzisiejszych czasach gotowe gofry można kupić w każdym supermarkecie, czy innym spożywczaku. Są paczkowane po 6 sztuk,do tego można kupić sobie śmietankę w aerozolu o smaku jakim chcemy i dżemie jakim chcemy.
mucha
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: mucha » 21 cze 2013, 12:21

Wszystko zależy jakie ciasto przygotujesz i jak je wypieczesz czy będą suchsze i sztywne czy luźniejsze. Myślę, że jak masz dzieciaki to gofrownica jest potrzebna, aby robić własne gofry i nie przepłacać na mieście. A w domu mając różne owoce, dżemy czy bitą śmietan można naprawdę poszaleć
Awatar użytkownika
dyskutantka
Level 2
Level 2

Postautor: dyskutantka » 24 cze 2013, 11:49

To ja właśnie szaleję, kiedy kupuję gotowe w supermarkecie (są bardzo dobre)do tego dwa rodzaje śmietanki w aerozolu i dżemik, wiórki kokosowe,bądź czekoladowe - do wyboru do koloru, zresztą gofrów też nie jada się co dziennie i przez cały dzień, tylko raczej od czasu do czasu,więc można sobie kupić taką paczuszkę w sklepie i przyrządzić wg własnego uznania.Tak też można. ;)Pa.
dzony87
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: dzony87 » 17 lip 2013, 13:35

Ja polecam opiekacz i gofrownica w jednym zajmuje mało miejsca i ma możliwość przygotowania i gofrów i grzanek i zapiec tortillę. Jeżeli już zakup to dobrej klasy gofrownica,w słabej nigdy Ci się gofry nie udadzą.Beda kluchowate ,niezależnie od ciasta.Musi mieć z 1000 W
katelia1
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: katelia1 » 30 lip 2013, 14:24

Ja nie mam, chociaż przydałaby mi sie czasem ;)

Wróć do „Forum AGD”