Teatr Kamienica
-
- Forumowicz
Teatr Kamienica
Zakłądam wątek ponieważ wydaje mi się, że ten teatr jest godny tego aby poświęcić mu trochę uwagi.
teatr dramatyczny w Warszawie, założony i prowadzony przez Emiliana Kamińskiego.
Siedziba Teatru Kamienica mieści się zabytkowej kamienicy przy al. „Solidarności” 93, zbudowanej w 1910 roku w stylu secesyjnym, która ocalała w czasie II wojny światowej. Teatr Kamienica ma około 1800 m² powierzchni; znajdują się w niej trzy sceny: Oficyna (na 300 osób), Parter (na 130 osób) i Piwnica Warsza (na około 80 osób)[1]. Teatr Kamienica powstał w 2009 roku, działa przy nim Fundacja Atut wspierająca młodych twórców kultury polskiej.
Ja oglądałem kilka spektakli które są na prawdę godne polecenia, świetni aktorzy.
Czy Wy mieliście styczność z tym teatrem? jakie są Wasze odczucia?
teatr dramatyczny w Warszawie, założony i prowadzony przez Emiliana Kamińskiego.
Siedziba Teatru Kamienica mieści się zabytkowej kamienicy przy al. „Solidarności” 93, zbudowanej w 1910 roku w stylu secesyjnym, która ocalała w czasie II wojny światowej. Teatr Kamienica ma około 1800 m² powierzchni; znajdują się w niej trzy sceny: Oficyna (na 300 osób), Parter (na 130 osób) i Piwnica Warsza (na około 80 osób)[1]. Teatr Kamienica powstał w 2009 roku, działa przy nim Fundacja Atut wspierająca młodych twórców kultury polskiej.
Ja oglądałem kilka spektakli które są na prawdę godne polecenia, świetni aktorzy.
Czy Wy mieliście styczność z tym teatrem? jakie są Wasze odczucia?
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 11:31 przez tere_fere_kuku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Re: Teatr Kamienica
Ja kocham wszystkie z Emilianem Kamińskim, on ma demonicznie obłędny uśmiech.
-
- Forumowicz
Ja uwielbiam Pana Emiliana Kamińskiego <3
-
- Forumowicz
Dla mnie sam teatr musi być miejscem magicznym, w stylu Teatru Szekspirowskiego w Gdańsku, gdzie nie tylko sztuka ale ogólnie atmosfera jest ważna. Co do najbliższego sezonu to zapowiada się ciekawie, z racji atrakcji http://teatrszekspirowski.pl/wydarzenia-gts/atrakcje/ - wybiera się ktoś może?
-
- Forumowicz
Nie byliśmy szczerze mówiąc, ale znajomi polecają teatr rampa, już nawet sprawdziliśmy sobie repertuar jaki mają -
http://www.teatr-rampa.pl/repertuar no i pewnie będziemy chcieli na coś się wybrać jeszcze w te wakacje, ogólnie muszę wam powiedzieć, że jak kiedyś dużo bardziej doceniałem kino tak teraz uważam, że jednak teatr ma lepszy przekaz.
http://www.teatr-rampa.pl/repertuar no i pewnie będziemy chcieli na coś się wybrać jeszcze w te wakacje, ogólnie muszę wam powiedzieć, że jak kiedyś dużo bardziej doceniałem kino tak teraz uważam, że jednak teatr ma lepszy przekaz.
-
- Forumowicz
Tu http://teatrszekspirowski.pl/trojmiejsk ... ulturalne/ możecie zobaczyć spektakl "Zakochany Szekspir" . Na stronce zajdziecie też inne imprezy kulturalne na których warto być.
-
- Forumowicz
grają obecnie coś fajnego?
-
- Forumowicz
Też uwielbiam E. Kamińskiego, najwyższa klasa aktorska.
-
- Level 1
Ja natomiast wolę chodzić do galerii sztuki - http://www.va-gallery.pl/. Mogę tam wszystko oglądać w swoim tempie. Chociaż nie będę ukrywał - jeżeli jest jakiś ciekawy spektakl w teatrze, to często mam ochotę się wybrać i czasem ulegam pokusie
-
- Forumowicz
Nigdy nie byłem w teatrze i muszę przyznać że czuję się trochę z tyłu.. Możecie polecić mi jakaś sztukę dla laika?
-
- Forumowicz
ja tylko raz byłem w tym teatrze, ale spodobało mi się na tyle, że jeszcze tam zajrzę. Niestety, nie jestem ani z Warszawy ani spod Warszawy, więc na dojazd do stolicy mogę sobie pozwolić jedynie co jakiś czas. W każdym razie uważam, że jest to teatr z jednym z lepszych repertuarów w kraju, nie ma wokół niego żadnych skandali, a obsadę gromadzą naprawdę niezłą.
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Nigdy tam nie byłem, ale z chęcią się wybiorę. Niedługo żona ma urodziny, więc może jako prezent kupię bilety
-
- Forumowicz
Obecnie Galeria sztuki współczesnej Warszawa zaprasza do obejrzenia wystaw artystów:
Leon Tarasewicz
Łukasz Korolkiewicz
Maria Piniska-Bereś
Zbigniew Warpechowski
Jerzy Bereś
Jan Dziaczkowski
Jacek Sempoliński
Bartosz Kokosiński
Ciekawa alternatywa na spędzenie czasu
Leon Tarasewicz
Łukasz Korolkiewicz
Maria Piniska-Bereś