Być może białaczka.

Choroby, Lekarze, Lecznice, Kliniki, Dentyści Forum: opinie, porady, polecani specjaliści, niepolecani lekarze.
Nieznane
Forumowicz
Forumowicz

Być może białaczka.

Postautor: Nieznane » 13 sty 2013, 21:14

Cześć mam 16 lat i nie wiem co mi dolega. Pewnego dnia na internecie natknęłam się na opis białaczki, przeczytałam go i stwierdziłam, że mam prawie to samo, czyli brak koncentracji, nie mogę się skupić wcale na nauce, jeżeli się nauczę jednego dnia na drugi dzień prawie nic nie pamiętam. Ostatnio czytałam książkę, jak zawsze oczywiście, ale nigdy mi się nie zdarzyło, żebym nie pamiętała najważniejszych wątków. Następnie, mam powiększone węzły chłonne <od zawsze>, kiedy myję zęby, powstaje krwawienie, tak samo jest jeśli chodzi o krew z nosa, jakieś pół roku temu tak mi krew kapała, było może 1,5 szkl. krwi. Co najgorsze mam bóle po prawej stronie pod żebrami (trwają jakieś 5 min.), a także kłócie w sercu, czy na dole po prawej stronie, tam gdzie wyrostek. Pojawiają mi się siniaki ni stąd ni z owąt na palcach, czy nogach. Mam białą cerę, nie mam apetytu, co dziennie boli mnie głowa, zwykle jest tak, ponieważ mam szkołę do 17. Często przesiaduję przy osobach palących, ponieważ mój ojciec jest palaczem, więc jest to codzienne. Często też, jestem przemęczona nie mam siły np. ćwiczyć na W-F, co jest dziwne, bo zawsze lubiłam to. W domu wmawiają mi, że nic mi nie jest, ale ja to odczuwam inaczej. Dzieje się tak od pół roku, a ostatnie 2 tyg. są gorsze. Mama nie chcę się ze mną udać do lekarza, bo mówi, ze mi przejdzie. Nie wiem co o tym mam myśleć. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Liczę na szybką odpowiedź.
olgass
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: olgass » 11 lut 2013, 13:50

przyczyn może być wiele-jednak odradzam sugerowanie się innymi forami-bo one nie pomagają, proponuję pójść do lekarza i się przebadać-po prostu, co chwilę na rynku pojawiają sie nowości , które potrafią skutecznie leczyć
Nieznane
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Nieznane » 13 lut 2013, 14:18

Wiele mi to nie pomogło, ponieważ byłam u lekarza, zrobiłam morfologię krwi, żelaza, moczu . I lekarz stwierdził, że wyniki są dobre, ale ja miałam pobieraną krew i mocz wtedy kiedy miałam miesiączkę, a wcale nie powiedziałam tego lekarzowi. Natomiast powiedział, że te sine ręce to objaw Reynauda, ale wątpię. Skierował mnie do poradni chirurgicznej naczyń. Nie wiem, co z tego wyniknie. Ale nadal mam te same objawy . Nie wiem czy chirurg naczyniowy może coś mi wykazać, a może mu powiedzieć, że te badania były robionowe w czasie kiedy miałam okres. Nie wiem zresztą .. Nie mam na nic ochoty. Ale dziękuję za odp. Pozdrawiam ;)
koziczek1
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: koziczek1 » 20 lut 2013, 01:33

olgass
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: olgass » 07 kwie 2013, 23:45

pewnie , nie ma się co na zapas martwić tylko trafić na dobrego specjalistę, który ma wiedzę
szyna
Level 2
Level 2

Postautor: szyna » 09 kwie 2013, 13:45

trylogia
Level 3
Level 3

Postautor: trylogia » 17 kwie 2013, 08:49

Prawda jest taka, że kiedy człowiekowi coś dolega, to właściwie objawy każdej choroby może sobie przypisać. Ja tak kiedyś miałam, jak czekając na rutynową wizytę u lekarza, przeczytałam treść z plakatu o cukrzycy. Częste oddawanie moczu, wzmożona senność, zwiększone zapotrzebowanie na płyny i szybsze męczenie się - wszystko pasowało ;P A jakoś cukrzycy nie mam, wyniki idealne ;-) Także uważaj, bo jak sobie coś wkręcisz, to nawet od wmówienia sobie, że jesteś chora, stan zdrowia może się pogorszyć, podświadomość działa.

Wróć do „Choroby, Lekarze, Lecznice, Kliniki, Dentyści”