Ginekologia estetyczna

Choroby, Lekarze, Lecznice, Kliniki, Dentyści Forum: opinie, porady, polecani specjaliści, niepolecani lekarze.
Miss
Forumowicz
Forumowicz

Ginekologia estetyczna

Postautor: Miss » 10 lut 2020, 20:13

Cześć dziewczyny ;)
Czy któraś z was korzystała z zabiegu poprawienia wyglądu krocza po porodzie?
Jestem ciekawa waszych opinii
Sama_Inteligencja
Forumowicz
Forumowicz

Re: Ginekologia estetyczna

Postautor: Sama_Inteligencja » 11 lut 2020, 13:53

Ten zabieg to raczej ostateczność, szczególnie jeśli jeszcze planujesz (lub nie wykluczasz) posiadania dzieci. Na pewno chcesz?
Miss
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Miss » 11 lut 2020, 16:11

Zdaje sobie sprawę z tego, że to ostateczność i że to poważna sprawa. I pewnie nie zdecydowałabym się na to, gdyby nie była to konieczność. Z tego co wiem to taki zabieg nie jest przeciwwskazaniem przy kolejnym porodzie. Zastanawiam się nad tym zabiegiem, bo jestem po dwóch porodach i podczas ostatniego z nich została źle z szyta, miałam powikłania, teraz mam brzydkie zrosty. Nie podoba mi się to. A skoro można to poprawić to czemu nie?
Jojo
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Jojo » 17 lut 2020, 14:10

Jeśli spędza Ci to sen z powiek to na pewno warto, nie masz co się długo zastanawiać. Mogę Ci polecić doktora Andrzeja Kępę w tej sprawie. Zna się na tym, także zadzwoń i pogadaj
Miss
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Miss » 17 lut 2020, 15:31

Dzięki zadzwonię popytać :D trochę wstydliwa sprawa :kwasny: ale noszę się z tym już dłuższy czas i chciałabym trafić w dobre ręce od razu zamiast chodzić od kliniki do kliniki i wszędzie się prezentować ;)
kolczykowa
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: kolczykowa » 25 lut 2020, 09:25

ja korzystalam :) mialam robiona labioplatyke https://katowice.dermed.pl/pl/zabiegi/l ... sromowych/ uwazam, ze taki zabieg to zaden wstyd, wiadomo jak to wszystko moze po poorodzie wygladac a komfort zycia intymnego tez ma znaczenie, nie oszukujmy sie. Ja sie ciesze ze sie zdecydowalam. Dzieki temu odzyskalam pewnosc siebie i radosc z zycia seksualnego
sylwia12
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: sylwia12 » 02 kwie 2020, 20:05

Jestem po zabiegu i nie uważam, że to jest ostateczność. Teraz zastanawiam się po co tak długo czekałam, zastanawiałam się i bałam. Najważniejszy jest tylko wybór dobrej kliniki, w sensie dobrego specjalisty. Mieszkam we Wrocławiu ale po przeczytaniu wielu opinii wybrałam doktora Dawida Serafina z Gliwic. Przyjeżdżają do niego kobiety z całej Polski, nawet te które jakiś inny lekarz okaleczył i doktor Serafin je wtedy "ratuje". Naprawdę rozumiem co czują inne kobiety borykające się z tym problemem bo dla mnie życie zaczęło się na nowo po wykonaniu zabiegu:)
zuzzka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: zuzzka » 16 kwie 2020, 12:19

Osobiście nie miałam labioplastyki ale doktor Serafin leczył u mnie nietrzymanie moczu i potwierdzam, że jest świetnym specjalistą. Jeśli chodzi o zabieg labioplastyki to kiedyś, czekając na wizytę do doktora przyjechała do kliniki pacjentka z Krakowa na wizytę kontrolną po zabiegu. Była bardzo otwarta i sama mnie zaczepiła opowiadając mi całą historię jak źle został u niej wykonany ten zabieg w Krakowie i że szukała lekarza w całej Polsce, który podjąłby się naprawienia tych błędów. Trochę niezręcznie było mi słuchać tej opowieści bo jej nie znałam ale była bardzo szczęśliwa i chyba chciała się tym szczęściem podzielić. Powiedziała mi, że pan doktor ją uratował i, że będzie mu wdzięczna do końca życia:) piszę o tym bo może ktoś też został okaleczony i szuka gdzieś pomocy.

Wróć do „Choroby, Lekarze, Lecznice, Kliniki, Dentyści”