Czy warto kupować markowe ubrania?
-
- Forumowicz
Re: Czy warto kupować markowe ubrania?
Warto kupować markowe ubrania, jako, że są znacznie lepszej jakości od tych niemarkowych, nie wspominając o tym, że po prostu świetnie wyglądają - tutaj https://manzayo.com mają bardzo stylowe, oryginalne włoskie ubrania dla kobiet. Ja staram się ubierać w markowe ubrania, choć mam też w garderobie trochę normalnych, tanich ciuchów.
-
- Level 3
Nie każde markowe ubranie będzie lepszej jakości. Dlatego dla mnie metka się aż tak bardzo nie liczy.
-
- Forumowicz
Ja kupuje tylko i wyłącznie markowe ubrania. W ostatnim czasie upodobałam sobie modę włoską i sklep http://www.maximilano.pl/. Ubrania przepiękne, atrakcyjne ceny i błyskawiczna wysyłka. Obecnie jest to mój ulubiony sklep i z pewnością mogę go polecić wszystkim kobietom ceniącym sobie styl i elegancję.
-
- Forumowicz
Jeżeli patrzeć tylko na jakość, to i tak się opłaca, bo ich wykonanie jest lepsze, a z niemarkową odzieżą bywa róœnie.
-
- Forumowicz
Jestem za markowymi, spodnie jak kupiłem w outlecie Royal Shop to mam je dość i cały czas wyglądają, jak nowe, choć cały czas w nich chodzę. Ja mam zasadę, że kupuję z końcówek kolekcji, nie przepłacam. Mój ulubiony outlet to ten: https://sklep.royal-shop.pl/pl/c/polo-m ... LAUREN/216 mają tam swetry, polówki Ralph Lauren, odzież Armaniego, spodnie Lee, damskie T-shirty, bluzy i inne. Naprawdę warto, tym bardziej, że 100% oryginalne.
-
- Forumowicz
Zalezy jakie ciuchy i zalezy do jak będziemy z nich korzytsac. Sporo markowych ciuchów jest na takich stronach jak Domodi i Allani - ale też ceny wysokie, za niektóre marki to wręcz kosmiczne!
Macie coś drogiego, markowego?
Macie coś drogiego, markowego?
-
- Level 3
Najdroższe moje rzeczy to chyba buty. Tutaj stawiam na markę.
-
- Forumowicz
Oczywiście, że tak ale w granicach rozsądku, nie trzeba przecież płacić drakońskich sum za takie ubrania. Jakiś czas temu znalazłam markę Manzana pl, którą chwalą sobie blogerki i celebrytki, a ceny mają bardzo przystępne i każdą z nas stać na ich ubrania i torebki.
-
- Level 2
Czy warto kupować markowe ciuchy? Czasem pewnie warto, ale myślę, że nie powinno się tym kierować bezwzględnie, bo marka nie jest aż tak istotnym wyznacznikiem. Chyba najważniejsze jest, by ubierać się w to, co się nam podoba. Ja sama ostatnio zapoznałam się z męskim stylem w kobiecym ubiorze i muszę przyznać, że wygląda to całkiem ciekawie. Każdy ma w końcu jakiś swój własny styl i raczej tego się powinno trzymać.
- saraa
- Level 1
Warto. Sama zauważyłam,ze drożej znaczy czasami taniej... Jeśli kupicie sobie coś porządnego to ta rzecz będzie Wam służyła dobrze. Nie jest sztuką kupić coś tanio ale na sezon czy dwa.... To samo odnosi się do zegarków. Mialam wiele tanich zegarków i musiałam je często zmieniać bo zawsze coś było nie tak... Czy to pasek czy zły mechanizm. Obecnie mam zegarek marki Fossil i jestem zadowolona. Może nie był tani ale jest bardzo dobrze wykonany.
Dla zainteresowanych:
http://zegarki-fossil.pl/ - na stronie jest ich katalog. Możecie sobie je przejrzeć.
Dla zainteresowanych:
http://zegarki-fossil.pl/ - na stronie jest ich katalog. Możecie sobie je przejrzeć.
-
- Level 3
Za zegarek warto dać więcej - tu się zgodzę. Za ubranie nie zawsze. Trzeba znaleźć złoty środek.
-
- Level 2
Myślę, że dużo zależy od preferowanego stylu, ja na przykład lubię seksowny, stary styl w modzie, który podkreśla moją kobiecość. Zwykle wybieram gorsety, bluzki podkreślające ramiona, tuniki z baskinką. Często chodzę także w szortach i szpilkach. Taka moda wcale nie wymaga markowych ubrań, chociaż styl pin-up girl stawia na nietuzinkową bieliznę i dodatki.
- annaka
- Forumowicz
Ja bym powiedziała: to zależy. Mam kilka droższych ubrań p. t-shirt MaxAzria, który kocham, ale po intensywnym noszeniu od roku już widać na nim delikatny meszek. Z kolei na koszulce z HM którą ubrałam 2 razy po tych dwóch razach mam zmechacenie na wysokości biodra, od torebki. Bez sensu. Dlatego ja staram się patrzeć na skład, tkaninę, jakość szwów, nadruku... a nie na samą markę i dopiero po tym oceniam czy dam za t-shirt 40 czy 400 zł (co wiem jest też przesadą dla niektórych).
-
- Level 3
Mam takie samo podejście. Nie jest dla mnie najważniejsza marka, ale jakość ubrania. Właśnie dlatego coraz częściej stawiam na odzież małych producentów. Zerknijcie sobie na przykład na ModBis, którego fasonami sukienek można się zachwycić. Mają ich bardzo duży wybór, a większość doskonale tuszuje niedoskonałości sylwetki. W ofercie mają także duże rozmiary ubrań, wychodzą więc naprzeciw potrzebom wszystkich kobiet.
-
- Forumowicz
Zaletą markowych ubrań jest wysoka jakość materiałów, poza tym często prezentują się one znacznie lepiej od niemarkowych, chociaż nie jest to regułą. Wiele niemarkowych ubrań jest podobnej jakości, co kilkukrotnie droższe markowe ciuchy, także mając ograniczone środki lepiej poszukać niemarkowych. Zobaczcie na ubrania z tej hurtowni http://wolka-24.pl - mają sporą ofertę, szczególnie dla kobiet.