Czy warto kupować markowe ubrania?
-
- Level 3
Re: Czy warto kupować markowe ubrania?
Po prostu lepiej tego dnia omijać Lidl szerokim łukiem. O wiele lepiej jest poszukać tych torebek lub sukienek w kwiaty na Domodi.pl. Nie dość, że można znaleźć równie ładne i dobre jakościowo rzeczy, to jeszcze jest to o wiele bardziej wygodne.
-
- Level 3
Znam, ten portal i często z niego korzystam. Jest dla mnie lepszy niż Zalando.
-
- Forumowicz
Osobiście uważam, że nie warto kupować markowych ubrań - niemarkowe ubrania podobnej jakości można kupić często po dużo niższej cenie, więc nie mam sensu przepłacać, chyba, że kogoś stać (kto bogatemu zabroni). Ja kupuję ubrania przeważnie w by Insomnia i jestem zadowolona - ostatnio taką świetną wełnianą bluzkę http://byinsomnia.com/kategoria/nowa-kolekcja/roxy-blouse-ltd
-
- Level 3
- bandrzej85
- Forumowicz
Ja częściej kupuję w second handach, ale w innych miejscach też kupuję. Odpowiadając na pytanie, myślę, że warto i że można to sobie wypośrodkować 

-
- Level 3
Nie zawsze tak jest. Teraz większość ubrań ma poprzekręcane szwy i się często odkształcają. Widać to zwłaszcza na ubraniach z bawełny.
-
- Junior Admin
Ale bawełna jest najlepsza. Często stosuje się ten materiał w ubraniach w folkowym stylu. No ale tam najważniejsza jest natura i powrót do korzeni, więc to nic dziwnego.
-
- Level 3
Też jestem ciekawa. Ja nigdy w lumpeksach nie potrafię znaleźć czegoś dla siebie.
- saraa
- Level 1
Ja też . Kiedyś w lumpeksach faktycznie można było dla siebie znaleźć coś fajnego ale obecnie ciuszki wcale nie są takie fajne. Większość jest totalnie przebrana oraz nie można sobie niczego sensownego wyszukać ( przynajmniej takie jest moje zdanie...). Jakiś czas temu szukałam dla siebie nowych ciuszków oraz zrobiłam wieksze zamówienie tutaj;
http://gomez.pl/
W sklepie są ubrania dobrych marek ( Max Mara czy też Tommy Hilfiger). Już dawno się nauczyłam,że lepiej jest dać troche więcej za ubranie ale mieć pewność,ze jest dobrze wykonane. Nie spierze się po kilku praniach.
http://gomez.pl/
W sklepie są ubrania dobrych marek ( Max Mara czy też Tommy Hilfiger). Już dawno się nauczyłam,że lepiej jest dać troche więcej za ubranie ale mieć pewność,ze jest dobrze wykonane. Nie spierze się po kilku praniach.
-
- Level 3
A może w takim razie jak nie lumpeksy, to portale ogłoszeniowe? Czytałam ostatnio o tym, na co zwrócić uwagę kupując używaną sukienkę. Zerknijcie! Może Was to zainspiruje.
-
- Level 3
Też zamawiam buty w internecie. I tu jednak stawiam na znane marki, takie jak wojas czy venezia.
- jenny1
- Level 2
Nie uważam, żeby markowe ubrania były wyznacznikiem dobrego stylu i gustu. Jeśli tylko wiemy, czego chcemy i jak to chcemy to możemy zaopatrzyć się w każdym sklepie z ubraniami. Do mojego wygodnego i praktycznego stylu utrzymanego w klimacie miasta - urban nie potrzebuję wielkiej metki z nazwą producenta, bo najważniejsza jest tutaj odpowiednia kompozycja i zestawienie. A potrzebne od tego ubrania i dodatki kupuję w internecie bo jest zdecydowanie większy i lepszy wybór.
-
- Level 3
Zgadzam się z Tobą, że marka nie ma aż tak dużego znaczenia. Ja jednak jestem przyzwyczajona do kupowania w tych wszystkich sklepach.
-
- Level 3
W sumie ja także. Jeśli chodzi o dość drogie marki to na przykład mój brat ufa tylko gino lanettiemu i Massimo Dutti. Ja mam bardziej liberalne podejście.