Witam wszystkich
Mam pytanie bo z uwagi na moją drobną budowę ciała i problem z doborem męskich spodni które zwykle mają w pasie wymiar od W30 postanowiłem zaryzykować i poszukać coś w modelach damskich z prosta nogawką nie rurki. Moja rozmiarówka we Wranglerze wynosi W28 w Lee podobnie a Levis W28 lub W29. Póki co zakupiłem kilka par używanych damskich spodni raczej typu Straight Fit i musze przyznać, że leża zupełnie inaczej nic nie wisi tak jak w męskich (które są mi za duże). Chciałbym się zapytać czy wypada w ogóle takie nosić. Posiadam Levis'a 570 Straight Fit, Wrangler EVE i Lee Leolę. Przypuszczam że możecie kojarzyć takie modele. Mam trochę opory nosić je na ulicy. Podkreślam nie noszę rurek.
Damskie spodnie czy można nosić
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Re: Damskie spodnie czy można nosić
Osobiście nie widzę przeszkód w tym, że chcesz nosić damskie spodnie przy drobnej budowie ciała. W dzisiejszych czasach damskie spodnie prawie się nie różną od męskich. Dajmy na przykład takie spodnie jak model Marisa czy Rose z firmy Cross Jeans. Jest to fason Regular z prostą nogawką. Wydaje mi się, że dobrze wyglądałyby także na drobnym mężczyźnie.
-
- Forumowicz
Re: Damskie spodnie czy można nosić
moim zdaniem okeeej, o ile znajdzie się dobry krój, bo dla kobiet są węższe w pasie, a szersze w biodrach