Zakupy przez internet - tak czy nie?

Off Topic: dyskusje o wszystkim i o niczym
katarzynka56
Forumowicz
Forumowicz

Re: Zakupy przez internet - tak czy nie?

Postautor: katarzynka56 » 10 maja 2016, 13:07

Oczywiście, że jestem na tak:) Pewnie nie da sie kupić wszystkiego no ale zdecydowana wiekszość jest raczej bezproblemowa do nabycia w ten właśnie sposób. Często staram się wybierać takie sklepy, które istnieja też w formie tradycyjnej jak ten np: http://www.rossmann.pl/produkty/Sex,6368/Marka,Durex bardziej ufam takim sklepom:) Oszczędzam w ten sposób duzo czasu bo wiemy jak to wygląda w praktyce, że idziemy po jedną rzecz a kupujemy 10 innych:)
kamai
Level 2
Level 2

Postautor: kamai » 10 maja 2016, 13:15

Zdarza się też że upatrzę sobie coś w sklepie internetowym a potem szukam tego w tradycyjnych sklepach żeby "pomacać", sprawdzić czy mi pasuje, przymierzyć :D
miracle
Junior Admin
Junior Admin

Postautor: miracle » 23 maja 2016, 11:21

To ja na pewno zabawki będę zamawiać przez Internet. Nawet znalazłam takie dla 6-latków na http://www.urwis.pl/wiek/zabawki-dla-5-i-6-latka . Z tej listy to już na pewno coś wybiorę dla chłopca.
bazyliszek
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: bazyliszek » 23 maja 2016, 13:19

Zdarza się, że kupuję różne rzeczy w taki sposób, ostatnio udało mi się kupić zegar do dziecięcego pokoju, i to taki jak chciałam z cichym napędem. W PrezentBox pl znalazłam śliczne bardzo dekoracyjne z naklejanymi dekorami, które zostały wycięte z zegara. Urlik Design bo tak sie nazywa ta marka specjalizuje się w takich właśnie nietypowych rozwiązaniach łączących zegar z doskonałą dekoracją ścienną.
Fermi
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Fermi » 07 cze 2016, 19:33

Ja uważam, że zakupy przez internet są spoko. Znalazłam nawet prezent dla brata http://motoprezent.pl/auta/bmw-m3-gtr-bi-turbo-400km/ , jazda takim autem to musi być niesamowite przeżycie. Sama jestem w szoku, że odszukałam idealny prezent dla Przemka. Warto korzystać z internetu.
Radkalor
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Radkalor » 07 cze 2016, 22:28

Ja ostatnio prezent dla swojego brata kupiłam w sklepie internetowym Toys4Boys. Mają tak wielki asortyment, że nie mogłam się zdecydować co mam mu wybrać. Ale w końcu padło na liczącą skarbonkę - bardzo przydatny prezent :)
Awatar użytkownika
annaka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: annaka » 21 cze 2016, 12:33

Cóż chyba tylko żywności nie kupuje przez internet. Ubrania, buty, torebki, kosmetyki, meble, dodatki, leki dla psa... wszystko to i wiele innych kupuję w necie, bo mogę zrobić zakupy w środku nocy, kiedy mam na to czas, wybór jest ogromny, a ceny w większości wypadków konkurencyjne.
Greg
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Greg » 23 cze 2016, 13:42

Ostatnio dla siebie i taty w sieci kupiłem ksiązki w matrasie. Byłem bardzo zadowolony ponieważ złapałem promocje . Bestsellery ksiązkowe są teraz nawet do -28% w promocji, też polecam się tam rozejrzec.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2016, 16:29 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
ikwiecien
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: ikwiecien » 23 cze 2016, 13:51

Zakupy przez internet są świetne, głównie ze względu na liczne zniżki proponowane przez banki. Na tej stronie można znaleźć takie promocje
Awatar użytkownika
pokollo
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: pokollo » 26 cze 2016, 09:40

Ja jestem jak najbardziej na tak. Ale nie wszystko. Na przykład produktów do jedzenia przez Internet nie kupujemy. Ale za to moja żona często "buszuje" w sieci w poszukiwaniu ubrań dla naszych dzieciaków. Są one o wiele tańsze od tych w sklepie, a przecież ich jakość nie ustępuje tym nowym. Dzieci nie chodzą długo w swoich ubraniach, bo po prostu szybko z nich wyrastają, więc później nie zdążą ich zniszczyć. Dlatego polecam takie kupowanie, bo nie widzę sensu, aby przepłacać w stacjonarnych sklepach.
Awatar użytkownika
anikaj
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: anikaj » 27 cze 2016, 09:05

Tak, wole przez internet. jest często taniej.
Marko33
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Marko33 » 16 lip 2016, 09:54

Ja kiedyś byłem przeciwny zakupom przez internet, jednak kiedy moja żona zaczęła praktycznie wszystko zamawiać w sieci i zniknął u nas zupełnie kłopot cotygodniowych wyjazdów w soboty do galerii handlowych, to od razu inaczej na to patrzę. Zresztą sam dla siebie też wynajduję różne fajne czy to ubrania, książki , a nawet od jakiegoś czasu narzędzia. Teraz akurat szukam prezentu dla żony na urodziny i oczywiście też kupię go w sieci, ostatnio marzy jej się jakaś sukienka, taka na co dzień do pracy, myślicie , że coś w tym stylu http://www.moremoi.com/pl/sukienki-classic będzie odpowiednie?
homealone
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: homealone » 20 lip 2016, 14:42

Zakupy prze internet to mistrzostwo, ostatnio to już nawet zakupy spożywcze w taki sposób robię :) W Tesco się np. da :)
AinEingarp
Level 3
Level 3

Postautor: AinEingarp » 25 lip 2016, 12:07

Ja również wolę zamawiać wszystko przez Internet, tak jest znacznie wygodniej. Namówiłam nawet swoją mamę, żeby kupiła sukienki rozmiar 44 na modbis.pl. Często ma problem ze znalezieniem w sklepach stacjonarnych czegoś dla siebie, a w tym e-sklepie od razu spodobały jej się trzy kreacje o idealnych wymiarach. Wiem, że tym zamówieniem przekonałam ją do zakupów w sieci.
Kopiko90
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Kopiko90 » 28 lip 2016, 02:14

jestem na TAK. Lubię takie zakupy, są dla mnie bardziej racjonalne z kilku powodów, mniej się wydaje kasy, bo można sporo kupić taniej niż stacjonarnie, jest wiele promocji, można się spokojnie zastanowić ,nie trzeba wychodzić z domu. Dużo na avans.pl kupuję, mam zaufanie do tego sklepu i do kupna u nich przez neta.

Wróć do „Off Topic”